Kultūras ziņas

Rīgā ieradies Hosē Karerass

Kultūras ziņas

Karnevāla nakts Mākslas akadēmijā

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Iepazīstot «Kilograms kultūras 2015» pretendentus: Četras izcilas pieturas mūzikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau pavisam drīz, 25. februārī svinīgā ceremonijā tiks apbalvoti Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas “Kilograms kultūras 2015” ieguvēji. Viņu vārdi kļūs zināmi tikai ceremonijā. LTV kultūras ziņu veidotāji atgādina par balvas pretendentiem kategorijā "Mūzika”.

“Ziemeļu gaisma” – tā saucas Ērika Ešenvalda multimediālā simfonija, kas mūzikā un vizuālā risinājumā uzbūra neparasto dabas fenomenu –Ziemeļblāzmu. Kopā ar izpildītājiem – Valsts akadēmisko kori “Latvija”, Liepājas simfonisko orķestri un diriģentu Māri Sirmo – virkne ziemeļu tautu teicēju ar stāstiem un ticējumiem par šo dabas parādību. Komponista iedvesmu smēlies ekspedīcijās Aļaskā, Norvēģijā, Islandē un Grenlandē.

Skaistu dāvanu romantiskākajam latviešu komponistam Emīlam Dārziņam jubilejā 2015. gadā pasniedza koris “Latvija” un Māris Sirmais, atskaņojot visas viņa kora dziesmas, to darot tik izjusti, ka katra frāze trāpīja tieši sirdī.

Ar patiesi muzikāli iedvesmojošu vērienu Lielajā ģildē Rīgā un Rēzeknes “Gorā” izskanēja koncerti “Krievu mūzikas pērles”, kurā skanēja diždarbi –Sergeja Rahmaņinova kora simfoniju “Zvani” un Dmitrija Šostakoviča 13. simfonija ar smagnējā padomjlaika un Otrā pasaules kara atspulgiem Jevgeņija Jevtušenko tekstos. Ieraut klausītājus šajā mūzikas pasaulē lieliski izdevās korim “Latvija”, Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim un solistiem.

Savukārt spilgtu Raiņa gada muzikālo notikumu pērn piedāvāja Siguldas opermūzikas svētki ar Daiņa Kalna iecerēto Arvīda Žilinska operas “Zelta zirgs” uzvedumu Gunta Gailīša režijā un lielisko Reiņa Dzudzilo scenogrāfiju.

Gada balvas “Kilograms kultūras 2015” svinīgo apbalvošanas ceremoniju Latvijas Televīzija rādīs tiešraidē uzreiz pēc “Panorāmas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti