Pārmijas

Latviešu Romeo - Eduards Pāvuls. Saruna ar vēsturnieci Daci Ulpi

Pārmijas

Vokālo ansambļu konkursu "Lai skan!" gaidot. Studijā Liene Batņa un Edgars Vītols

Mocarts, džezs un papīra kleita. Saruna ar jauno dziedātāju Katrīnu Paulu Felsbergu

Holivudas mīlasstāsti un Mocarta pirmā opera. Jaunā dziedātāja Katrīna Paula Felsberga divos dažādos koncertos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunā dziedātāja Katrīna Paula Felsberga studē Berlīnē, bet Rīgā ieradusies, lai piedalītos divos žanriski visai atšķirīgos koncertos. Orķestris “Rīga” Holivudas mīlas stāsta programmā uzaicinājis solistu zvaigžņu komandu – Daumantu Kalniņu, Aiju Vītoliņu un Berlīnes Mākslu universitātes studenti Katrīnu Paulu Felsbergu. Savukārt 22. februārī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina bērnus un viņu vecākus uz koncertu "LeNeSOns un Mocarta opera" – skanēs Mocarta pirmā opera "Bastiēns un Bastiēna", kurā Bastiēnas lomu atveidos Katrīna Paula Felsberga.

Holivudas mīlas stāstus no tādiem slaveniem darbiem kā “Operas spoks”, “Mūzikas skaņas” un “Mana skaistā lēdija” izdziedās izcili solisti. Viņiem orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un diriģents Valdis Butāns atradis pašus emocionālākos darbus.

“Katrīna Paula Felsberga strauji sevi piesaka kā ārkārtīgi talantīgu un izcilas balss īpašnieci. Ceru, ka viņai būs labs tramplīns gan mūsu koncertā, gan zinu – viņai būs debija ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri,” stāsta Butāns.

Katrīnai Paulai Felsbergai koncerts būs debija ar orķestri “Rīga”. Viņa ieradusies no studijām Berlīnes Mākslu universitātē, kur apgūst dziedāšanu un mūzikas teātra mākslu. Katrīnu aizrauj mūzikli un saista arī opermūzika. Pašlaik viņa apvieno visus žanrus.

Kāpēc ne Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet Berlīnē? "Pabeidzu skolu un sapratu, ka gribas mazliet pamainīt vidi," neslēpj Katrīna Paula.

"Doma kora skolā pavadīju trīspadsmit gadus! Tas bija pamatīgs posms, pēc kura laimējās satikt manu vokālo pedagoģi Jūliju Kaufmani no Berlīnes. Viss tā jauki sakrita, ka tagad pilna laika studijās varu mācīties pie viņas Berlīnes Mākslas universitātē."

Rīgā Katrīna Paula Felsberga ieradusies, lai piedalītos divos žanriski visai atšķirīgos koncertos. Koncertā "Holivudas mīlas stāsti" – kopā ar dziedātājiem Daumantu Kalniņu un Aiju Vītoliņu, kā arī diriģentu Valdi Butānu. Mūziķe stāsta: "Šajā koncertā iztēlošos, ka esmu džeza un mūziklu dziedātāja."

"Tas man būs pirmais nopietnais piedzīvojums šajā žanrā – dziedāsim burvīgas melodijas no Holivudas mūzikliem, būs skaisti skaņdarbi arī no svinga laikmeta. Tas ir liels pagodinājums – uzstāties kopā ar tik izciliem latviešu mūziķiem."

Koncertā skanēs fragmenti no mūzikliem "Mana skaistā lēdija" un "Mūzikas skaņas", kā arī "Operas spoka". "Uz skatuves satikšos ar Daumantu Kalniņu divos duetos, bet vienu dziesmu izpildīšu arī kā soliste," stāsta dziedātāja. "Tas skaļums un enerģija, kas no viņiem nāk, ir kaut kas unikāls. To ir vērts dzirdēt!"

Koncerts izskanēs 14. februārī VEF Kultūras pilī.

Savukārt 22. februārī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina bērnus un viņu vecākus uz koncertu "LeNeSOns un Mocarta opera" – skanēs Mocarta pirmā opera "Bastiēns un Bastiēna", kurā Bastiēnas lomu atveidos Katrīna Paula Felsberga.

Koncertā līdz ar Katrīnu Paulu Felsbergu un LNSO piedalīsies arī dziedātāji Ansis Bētiņš un Edgars Skarbulis, aktieri Valdis Vanags un Aleksejs Geiko, Rīgas Doma meiteņu kora "Tiara" grupa, bet iestudējumu veidojusi režisore Una Rozenbauma.

"Man tas šķiet mazliet smieklīgi – dziedam pašu pirmo Mocarta operu, ko viņš sarakstījis 12 gadu vecumā – kad atceros, ko es darīju 12 gadu vecumā..." sirsnīgi smejas dziedātāja.

"Šeit mēs satiksimies ar diriģentu Aivi Greteru un brīnišķīgiem solistiem – Ansi Bētiņu un Edgaru Skarbuli, un tā mums visiem būs pirmā nopietnā debija ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Tā būs ļoti interesanta pieredze... (..) Pirmo reizi man mugurā būs kleita, kas tapusi tikai no papīra! Tik kupla, ka nevar iziet pa standarta durvīm. Arī to būs vērts redzēt," stāsta dziedātāja, kura pilnībā piekrīt uzskatam, ka Mocarta mūzika ir vislabākā higiēna balsij.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti