Hiphopa apvienības «Kreisais krasts» dibinātājs Pionieris izdod debijas albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas hiphopa apvienības "Kreisais krasts" dibinātājs Pionieris izdod 20 gadus gaidītu solo debijas albumu "Kaut mēs uzvarētu tās cīņas, par kurām nerunājam". Albuma pēcapstrāde veikta "Chalice Recording Studio" Holivudā, ASV, informēja mūziķa pārstāvji.

Pionieris 2002. gadā kopā ar grafiti mākslinieku Valchu dibināja apvienību "Kreisais krasts". Kopš apvienības pirmsākumiem Pioniera prioritāte bijusi "Kreisā krasta" attīstība, līdz ar to klausītāji visus šos gadus nebija sagaidījuši paša mākslinieka solo albumu, norādīja mūziķis.

Pioniera debijas albums "Kaut mēs uzvarētu tās cīņas, par kurām nerunājam" tapis 2022. gada laikā, tajā iekļautas astoņas  dziesmas un viens skits. Vokālais ieraksts veikts "Kreisā krasta studijā" Rīgā ar Gundaru Neimani (trakamelodija) pie pults. Ierakstus miksējis un māsterējis Dāvis Strauss Holivudā, ASV, leģendārajā "Chalice Recording Studio", kurā ierakstus veikuši tādi mākslinieki kā Kanye West, Jay Z, Kendrick Lamar, Nas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Ir pagājuši vairāk nekā 20 gadi, kopš esmu repā, – tik ilgs laiks bija nepieciešams, lai nonāktu punktā, kad varu atļauties uztaisīt savu debijas albumu tādu, kā vēlos," atzina Pionieris.

Kā norāda reperis, albuma nosaukums ir veltījums visiem, kuri savā ceļā saskaras un cīnās ar fiziskām un garīgām problēmām. "Ir cīņas, par kurām mēs neesam dalījušies ar citiem vai vienkārši to nespējam dažādu iemeslu dēļ. Šis ir novēlējums visiem tiem, kuri cīnās: kaut mēs uzvarētu tās cīņas, par kurām nerunājam," albuma nosaukumu skaidroja Pionieris.

Albuma muzikālā pavadījuma veidošanā piedalījušies pašmāju bītmeikeri trakamelodija, Henrijs Eduards Mucenieks jeb Henny (taustiņi, ģitāra), Beatowski, kā arī rokgrupas "Līvi" taustiņinstrumentālists Guntars Mucenieks, kas iespēlējis dziesmas "Dzimšanas diena" noslēgumu. Viesmākslinieku vidū ir "Kreisā krasta" reperi Deniss, Ivans Baigais, Cepums, Henny un E.V., grupas "Kontraflovs" dalībnieki Dāvis Strauss un Artūrs Rikmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti