Kultūras ziņas

Pirmā Japānas nedēļa Rīgā

Kultūras ziņas

Latvijā notiks Belvederes konkursa fināls

Hermaņa Brauna fondam – 20

Hermaņa Brauna fondam – 20!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Akadēmiskās mūzikas cienītājiem nav jāskaidro, kas ir Hermaņa Brauna fonds vai tā rīkotie festivāli “Winterfest”, “Artissimo” un “Avanti”, vai fonda vadītāja Inna Davidova. Entuziasmā un pašaizliedzīgā mūzikas mīlestībā viņa Hermaņa Brauna fondu vada jau 20 gadus, sarīkojot līdz pat 40 koncertiem gadā. Reiz, lai novērstu koncerta atcelšanu, Innai izdevies aizkavēt lidmašīnas reisu, lai sagaidītu sastrēgumā nonākušu mūziķi. Šogad fonds svin 20. jubileju, bet pianists un pedagogs Hermanis Brauns – 100.

Draudzība un veiksme ir vārdi, kurus Inna Davidova lieto visbiežāk, stāstot par Hermaņa Brauna fonda 20 darbības gadiem. Pateicoties mūziķiem, kuri uzstājušies festivālos “Artissimo”, “Avanti” vai “Winterfest” un lielākoties ir Innas Davidovas draugi, kā arī veiksmei un intuīcijai, viņas dibinātais Hermaņa Brauna fonds kā uzņēmums ir noturējies virs ūdens kopš pirmās dienas.

"No vienas puses, ir svarīga draudzība un labas attiecības un uzticība, no citas puses, mākslas un tās virsotnes. Tas man ir pagodinājums no likteņa puses, ka ļāva man sastapt tik daudzus un labus cilvēkus. Protams, ka gribas, lai tas kļūtu arī par veiksmīgu biznesu, bet es jau zinu, ka, ja tu nodarbojies ar mākslu un tas ir vissvarīgākais, tad ir jārēķinās ar to, ka māksla sakrīt ar biznesu," saka Hermaņa Brauna fonda vadītāja Inna Davidova.

Davidova klāsta, ka neaizsniedzamā klavierspēles un pedagoģijas ideāla Hermaņa Brauna vārds tagad izskan vairāk nekā 10 fonda rīkotajos koncertciklos jeb turpat 40 koncertos gada laikā. Liela nozīme fonda darbībā ir arī jaunu talantu atklāšanai. Viens no pirmajiem atklājumiem 2002. gadā bija pianists Vestards Šimkus. Hermaņa Brauna fonds sarīkoja viņa pirmo solokoncertu un pirmā ieraksta “Fantāzijas” tapšanu.

"Man bija prieks, ka Inna to mirkli novērtēja un virtuozi menedžēja manas karjeras sākumu," atzīst pianists Vestards Šimkus. "Viņai bija darīšana ar desmitgadīgu pusaudzi, un daudziem, ne tikai Innai, bija dramatiskas attiecības ar mani tajā vecumā, un tam ir mazs sakars ar profesionāliem jautājumiem."

Vestards Šimkus uzstāsies arī Hermaņa Brauna fonda 20. gadu jubilejas un “Winterfest” zvaigžņotajā galā koncertā nākamo pirmdien.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti