«Hanzas peronā» notiks klātienes koncertstāstu sērija «Koncerts pirmajā rindā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar 21. maiju trīs vakarus pēc kārtas kultūrtelpā “Hanzas perons” tiks uzsākta klātienes koncertstāstu sērija “Koncerts pirmajā rindā”, medijus informē organizatori.

Jauno koncertstāstu sēriju 21. maijā atklās mūziķe Linda Leen, kura pie klavierēm atskaņos un ar atdzejojumiem papildinās gan savas autordziesmas, gan citu komponistu darbus. Sagaidāmi arī vairāku jaunu kompozīciju pirmatskaņojumi.

22. maijā koncertstāstu sēriju ar pavisam svaigu un pašiem māksliniekiem nozīmīgu izcilu latviešu komponistu dziesmu programmu īpašos aranžējumos turpinās dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, saksofonists Deniss Paškevičs un pianists Kristaps Vanadziņš.

23. maijā smalkas franču un amerikāņu 20. gadsimta džeza un klasiskās mūzikas baudītājus priecēs dziedātāja Katrīna Gupalo un pianists Andrejs Osokins.

Andrejs Osokins, Katrīna Gupalo
Andrejs Osokins, Katrīna Gupalo

Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, katru pasākumu varēs apmeklēt tikai 20 klausītāji, tādēļ mākslinieki vienā dienā piedāvās trīs koncertstāstus, kas katrs ilgs 45 minūtes. Pasākumu laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi.

Skatītājiem būs atvēlētas vietas pie atsevišķiem galdiņiem. Pie katra varēs sēdēt tikai viens vai divi cilvēki, ja tie ir no vienas ģimenes.

“Šādu solo koncertu pie klavierēm esmu lolojusi kopš bērnības,” uzsver Linda Leen. “Šis instruments vienmēr bijis mans pavadonis komponēšanā un mana kaislība – tas dzied tūkstoš mēlēs, no tā var izvilināt gan apbrīnojamu spēku un smalkumu, gan smeldzi un gaviles. Un pēkšņi tam, šķiet, ir īstais laiks un vieta! Šis koncertstāsts būs kā izaicinājums man pašai un neapšaubāmi pārsteigums skatītājiem.”

"Šis koncertstāsts ar latviešu autoru darbiem jaunā skanējumā ir man īpaši tuvs, un tieši tāpēc būšu priecīga ar to dalīties ar jums – mazā, draudzīgā, saliedētā kompānijā!” atzīst Jolanta Gulbe-Paškeviča. “Ļoti gaidu tikšanos ar savu klausītāju, lai mēs kopā piedzīvotu to brīnumu, ko spēj tikai kopā būšana mūzikā. Īstā, dzīvā, klātesošā.”

Jolanta Gulbe-Paškeviča, Deniss Paškevičs
Jolanta Gulbe-Paškeviča, Deniss Paškevičs

“Tik ļoti priecājamies par atkalsatikšanos ar saviem klausītājiem!” pievienojas arī Katrīna Gupalo. “Jā, šoreiz tie būs tikai 20 klausītāji, bet iespējams, tieši šī intīmā atmosfēra koncertu plašajā “Hanzas peronā” padarīs par unikālu un burvīgu pieredzi gan mums, gan klausītājiem.”

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti