«Hanzas perona» koncertstāstu sērija «Koncerts pirmajā rindā» turpināsies septembrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šā gada maijā un jūnijā kultūrtelpā “Hanzas perons” iesāktā koncertsērija “Koncerts pirmajā rindā” turpināsies arī septembrī. Koncertstāstus simts klausītājiem 4. septembrī piedāvās starptautiski atzītais pianists Reinis Zariņš, 5. septembrī notiks ģimeņu pasākums kopā ar Latvijas bērnu iecienīto TV raidījumu “Tutas lietas”, bet 11. septembrī uzstāsies a cappella grupa “Latvian Voices” kopā ar Jāni Strazdiņu, informēja organizatori.

Reinis Zariņš 4. septembrī koncertēs pulksten 18.30 un 21.00, izpildot programmu “Citādas sonātes”. Kā saka pats mākslinieks, jau nosaukumā ietverts pusnopietns spīts pret skaņdarbu ierasto formu. “Koncerta laikā atskaņošu un pastāstīšu par četriem dažādu komponistu opusiem, kurus katru sauc par sonāti, tomēr neviens no tiem neatbilst ierastajām žanra kontūrām,” paskaidro Reinis.

Reinis Zariņš
Reinis Zariņš

Savukārt 5. septembrī “Hanzas peronā” īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, jo uz jaunā mācību un rotaļu gada sākuma kopīgu nosvinēšanu aicinās Tuta un viņas draudzene Lapsa, kas šoreiz piedāvās iepazīt pasauli ar dziesmu palīdzību.

Koncertstāstā izskanēs oriģināldziesmas no TV seriāla “Tutas lietas”. Gan Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons” par pērnā gada labāko mūzikas albumu bērniem saņēmušajā ierakstā “Tutas dziesmas” iekļautās, gan visjaunākās – “Feneka dziesmiņa”, “Čučumuižas dziesmiņa”, dziesma par ielas šķērsošanu un vēl citas.

Tuta
Tuta

“Tutas lietu” mazajiem skatītājiem šī būs iespēja redzēt Tutu un lielo Lapsu reālajā dzīvē uz skatuves, kur abas dziedās un dejos kopā ar grupu un Tutas dziesmu autori – komponisti Lauru Polenci. Programma būs piemērota arī vismazākajiem klausītājiem. Tutas koncerstāsti 5. septembrī norisināsies trīs reizes – pulksten 11.00, 14.00 un 18.00.

11. septembrī “Hanzas peronā” gaidīti a cappella mūzikas gardēži, jo pulksten 18.30 un 21.00 koncertstāstu “Gaismas koncerts” piedāvās sieviešu vokālā grupa “Latvian Voices” kopā ar pasaulslavenās apvienības “The Real Group” basu Jāni Strazdiņu. Programmas ideja radusies, iedvesmojoties no vakarēšanas rituāla, ko mūsu senči piekopa laikā, kad dienas kļuva īsākas un naktis garākas. Cilvēki sanāca kopā tumšajos rudens un ziemas vakaros, lai kopīgi darītu dažādus rokdarbus un atpūstos. Par gaismas avotu kalpoja uguns klātesamība pavardā, svecēs un ugunskuros. Gaismu šajā tumšajā laikā atnesa arī cilvēku balsis, tika dziedātas dziesmas un stāstīti stāsti.

“Latvian Voices”
“Latvian Voices”

“Latvian Voices” un Jāņa Strazdiņa veidotajā programmā “Gaismas koncerts” klausītājiem būs iespēja izbaudīt vakara noskaņu, kas scenogrāfiski tiks papildināta ar simboliskiem gaismas elementiem. Koncertstāstā būs iekļautas gan grupas dalībnieces Lauras Jēkabsones stilizētas tautasdziesmas, gan oriģināldziesmas un visā pasaulē populāru dziesmu a cappella versijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti