Kultūras ziņas

Sociālais un elektroniskais dizains Mākslas akadēmijā

Kultūras ziņas

LMA modes dizaineri iekaro tramvaju depo

Haidns, Mālers un Dīns satiekas Rīgas festivālā

Haidns, Mālers un Dīns satiekas Rīgas festivālā ar fokusu uz sievieti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lielajā ģildē 5.jūnijā Rīgas festivāla ietvaros skanēs „Sinfonietta Rīga” koncerts ievērojamā igauņu diriģenta, „Grammy” balvas laureāta Tenu Kaljustes vadībā. Programmā Jozefa Haidna emocionāli smalkā koncertārija, mūsdienu mūzikas pārstāvja Breta Dīna veltījums renesanses mūzikai, kā arī Gustava Mālera 4.simfonijas pārlikums kamerorķestrim.

Tenu Kaljustem ar kamerorķestra mūziķiem izveidojusies īpaša sapratne, kas pērn vainagojusies ar „Grammy”  balvu. 5.jūnija koncerta fokusā būs sieviete.

„Jūs ieraudzīsiet sievieti dažādās atšķirīgās situācijās, vispirms Haidna koncertārijā nelīdzsvarotu sievieti un tad Breta Dīna “Carlo”, es pat nevēlos paskaidrot, kas norisinās šajā skaņdarbā,” saka diriģents Tenu Kaljuste. „Es vienmēr aicinu cilvēkus, lai viņi ir kā balta lapa, kad viņi klausās kādu skaņdarbu, bez iepriekš sagatavota priekštata, vienkārši sēdēt, klausīties, iedziļināties un censties saprast. Mūzika ir mūzika, jums vienmēr ir brīvība tajā lidot.”

Soprāna solo koncertā sniegs talantīgā igauņu dziedātāja Marija Valdmā.

„Es domāju, ka šis koncerts, cerams, dos iespēju ieskatīties ekstremālākajās cilvēka pieredzēs un sajūtās, bet tai pat laikā domāju, ka tas ir ceļš, kā to piedzīvot drošā veidā,” norāda Marija Valdmā.

Interesanta loma koncertā uzticēta "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskajam vadītājam Normundam Šnē, viņš nomainījis diriģenta pulti pret datoru un koncertā rūpēsies par austrāliešu izcelsmes komponista Berta Dīna skaņdarba “Carlo” skaņu ieraksta celiņa atskaņošanas precizitāti un tā saskanību ar orķestri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti