Rīta Panorāma

Intervija ar dziedātāju Līgu Rīderi

Rīta Panorāma

Telefonitervija ar Arti Dvarionas, radio SWH DJ

Koncertu sērija "Mans draugs Mārtiņš Freimanis"

Guntars Račs: Mārtiņa Freimaņa mūzikā var atrast, atrast un atrast

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

28.augustā Dzintaru koncertzālē aizsāksies koncertu sērija “Mans draugs Mārtiņš Freimanis”. Pēc tam sekos koncerttūre visā Latvijā. "Mēs vēlreiz apliecināsim to, ka Mārtiņa Freimaņa mūzika ir ļoti daudzšķautņaina, un tajā var atrast, atrast un atrast," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" par koncertu stāsta grāmatas izdevējs un CD producents Guntars Račs.

Koncertā apvienojušies daudzi populāri, iemīļoti mākslinieki, kuri unikālās, pašu radītās versijās izpildīs Freimaņa zināmās un mazāk zināmās dziesmas, savukārt šo koncepciju un stāstu izveidot apņēmusies aktrise un režisore Marija Bērziņa.

Jau vēstīts, ka Mārtiņa Freimaņa laikabiedri un jaunie talanti šogad apvienojušies veltījumu albumā “Mans draugs Mārtiņš Freimanis”. Tajā unikālas, pašu veidotas Mārtiņa dziesmu interpretācijas ieskaņojuši tādi mūziķi kā "Musiqq", "Labvēlīgais tips", Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Olga Rajecka, "Rīgas Modes", "Līvi", "Refleksija", Ivo Fomins, Kārlis Būmeisters, "Z-Scars", Zintis Žvarts un Katrīna Bindere.

Savukārt muzikoloģe Daiga Mazvērsīte ir sagatavojusi apjomīgu grāmatu, kurā atspoguļots gan daudziem jau zināmais, gan nezināmais Mārtiņš Freimanis. Grāmatas iznākšana gaidāma 28.augustā.

Šo divu jaundarbu iznākšana iedvesmojusi Mārtiņa līdzgaitniekus un draugus apvienoties kopīgā koncertā Dzintaru koncertzālē 28.augustā – lai kopīgi izdziedātu dziesmas, kas parādīsies jaunā gaismā, dotu iespēju klausītājiem atkal pabūt Mārtiņa Freimaņa mūzikas pasaulē, un lai prezentētu jauno grāmatu un CD. Ar grāmatas fragmentiem iepazīstinās un pasākumu vadīs Lauris Reiniks, kuru ar Mārtiņu Freimani vienoja ilga un skaista draudzība.
 
Koncertsēriju 22.septembrī turpinās divi koncerti "Lielajā dzintarā", Liepājā. 12.oktobrī sekos koncerts Tukumā, 3.novembrī - Jelgavā, 10.novembrī - Aizputē, 30.novembrī - Valmierā, 8.decembrī - Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, 11.decembrī - Ķīpsalā.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti