Guntars Ķirsis: Koncerts «Dzimuši Latvijā» nav ikdienišķa parādība Latvijas kultūras telpā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzintaru koncertzāles un Valsts SIA "Latvijas Koncerti" direktors Guntars Ķirsis uzsver, ka tāds koncerts kā “Dzimuši Latvijā” nav ikdienišķa parādība Latvijas kultūras telpā. Koncerta ideja sākotnēji radusies tāpēc, ka bijusi sajūta – ir nepieciešams kāds impulss jauniem cilvēkiem, kuri šaubās par mūziķa profesijas izvēli, vai klausītājam, vai vecākiem, kuri šaubās.

“Protams, ņemot vērā to, ka Latvija pilnīgi noteikti ir mūzikas lielvalsts, mums radās ideja izveidot Latvijas simtgades simfonisko orķestri, kurā pārsvarā muzicētu jauni, talantīgi mūziķi no visas Latvijas,” koncerta idejas attīstību skaidro Ķirsis.

Tāpēc koncertēt aicināti gan jaunie, talantīgie solisti, gan arī pasaulē pazīstamas latviešu zvaigznes – Ainārs Rubiķis, Kristīne Opolais, Ksenija Sidorova, Vineta Sareika –, kuri kļūst par jauno padomdevējiem un virsvadītājiem, kopīgi muzicējot vai piedaloties nedēļu garajā nometnē ar derīgiem padomiem. Viņš arī pieļauj, ka atzītie latviešu mūziķi varētu palīdzēt veidot karjeru jaunajiem.

“Protams, tā ir tā solistu daļa, bet es gribu pateikt milzīgu paldies visiem pedagogiem un vecākiem, kuri šobrīd ir nodrošinājuši un izdarījuši tā, lai šie visi jaunieši no visas Latvijas varētu veselu nedēļu pavadīt nometnē un 24. jūlijā piedalīties koncertā “Dzimuši Latvijā”.

Tas ir vairāku gadu projekts, un es ļoti ceru, ka tam būs turpinājums, nākotne,” uzsver Ķirsis.

“Iespējams, ja mēs kaut vienam cilvēkam ar to mainīsim dzīvi uz labo pusi, tad tas būs milzīgs sasniegums.”

Ļoti lielu darbu šobrīd iegulda arī Latvijas Televīzija, lai veidotu gan koncerta translāciju 28.jūlijā, gan ierakstu, gan vizītkartes un, protams, ar LTV palīdzību arī šis koncerta ieraksts nonāks ārvalstu producentu un telekompāniju rokās.

“Es domāju, ka kur nu vēl labāk kā popularizēt Latvijas simtgadi caur tik brīnišķīgu koncertu. Šodien es biju pirmajā mēģinājumā, kad satikās Latvijas simtgades orķestris pēc ilgāka pārtraukuma. Un kas tur ir par enerģiju, kāda enerģija strāvo no šiem jauniešiem!” uzsver Ķirsis. “Tas ir fantastiski! Es domāju, ka to noteikti sajutīs arī tie skatītāji ārvalstīs, kuri vēros šo koncertu jebkurā pasaules valstī. Lai tas būtu jebkur, bet caur šo mūzikas valodu viņi sapratīs arī Latviju.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti