Grupas «Very Cool People» bundzinieks Andris Buiķis izdod debijas soloalbumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirms mēneša savu pirmo solosinglu “Tam vienam” laida klajā bundzinieks Andris Buiķis, kurš ir arī džezfanka grupas “Very Cool People” pastāvīgais dalībnieks. Tagad izdots arī viņa debijas soloalbums “Zaļš”, informē mūziķa pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Laikam ejot, mēs gribot vai negribot darām to, ko vēlamies un kā jūtam,” par sava pirmā dziesmu apkopojuma tapšanu spriež autors. “Tāpēc kā mūzikas kalps vien ar sitienu pa fizisku priekšmetu bez harmoniskajām un melodiskajām dimensijām es sevi tomēr nespēju piepildīt. Ik dienu vēlos saņemt zibensspēriena jaudas enerģiju, kas paralizē, dod spēku, dedzina, sasaldē, liek aizdomāties. Šo vibrāciju plūsmu tad arī esmu iemūžinājis savā pirmajā skaņu stāstā, kam dots nosaukums “Zaļš”.”

Kāpēc “Zaļš”? Atbilde esot vienkārša – tā ir Andra Buiķa mīļākā krāsa, kas viņu iedvesmo un dod enerģiju nebūt ne vieglajai mūzikas ceļa iešanai. “Esmu eksperimentētājs, tāpēc atļāvos albumā iekļaut un apkopot dažnedažādākās stilu iezīmes un noskaņas, turklāt gan dziesmās, gan instrumentālos skaņdarbos,” rezumē mūziķis.

Andra Buiķa debijas soloalbums “Zaļš” ir arī jaunizveidotās mūzikas izdevniecības “Very Cool Music” pirmais projekts. Jaunais leibls plāno palīdzēt izdot, producēt un līdzproducēt gan grupas “Very Cool People” dalībnieku soloalbumus, gan vēl citus funk, soul un jazz mūzikas ierakstus.

Jaunais albums ierakstīts un miksēts “Ciemupe Productions” studijā. Māsteringu jeb skaņas gala apstrādi veicis Earle Holder “HDQTRZ Mastering Studios” ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti