Grupas «Tribes of the City» albums nominēts neatkarīgās mūzikas kompāniju asociācijas balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas neatkarīgo mūzikas kompāniju asociācija IMPALA ir izziņojusi divdesmit divu 2019. gada Eiropas labāko albumu īssarakstu, nominācijā iekļaujot arī Latvijas apvienības ''Tribes of the City'' albumu “Rust and Gold”, medijus informē grupas pārstāvji.

Neatkarīgo mūzikas kompāniju asociācija IMPALA ar šo balvu atzīmē muzikālo talantu daudzveidību un bagātību, ko demonstrē neatkarīgie Eiropas izdevēji. Īsais saraksts tiek sastādīts, pamatojoties uz nacionālām atlasēm un datiem no citu Eiropas dalībvalstu albumu reitingiem, no kuriem IMPALA valdes locekļu žūrija izvēlas uzvarētāju.

“Tribes of the City” albums “Rust and Gold” pērn saņēma pašmāju “Austras balvu”, bet 2020. gada februārī Latvijas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” nomināciju paziņošanas pasākumā albums saņēma balvu par labāko dizainu, ko ir veidojusi grupas soliste Ksenija Sundejeva. Tāpat “Rust and Gold” ir izvirzīts nominācijā “Labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums”. Albumu “Rust and Gold” grupa ir izdeva 2019. gada vasaras beigās. 

“IMPALA awards” notiek jau desmito gadu, un līdz šim balvas šajā nominācijā ir saņēmuši tādi albumi, kā Hosē Gonzalesa “Vestiges & Claws”, grupas “Caribou” albums “Our Love”, “The xx” albums “Coexist”, dziedātājas Adeles albums “21” un daudzi citi. Tāpat nominācija paredz, ka gada neatkarīgās mūzikas albuma kandidātiem būs iespēja prezentēt sevi tādos festivālos, kā “Elbjazz” Vācijā, “Lollapalooza” Francijā un “W-Fest” Beļģijā.

Grupas "Tribes of the City" albums "Rust and Gold"
Grupas "Tribes of the City" albums "Rust and Gold"

“Rust and Gold” ir grupas “Tribes of the City” ceturtais studijas albums, un tas iznāca teju pēc 10 gadu pārtraukuma. Grupas ģitārists un mūzikas autors Sergejs, stāstot par jauno ierakstu, atklāj, ka pie tā strādājot, viņa mērķis bija sasniegt tādu ģitāru skanējuma plašumu, lai tas iedarbotos hipnotizējoši un radītu vēlmi klausīties neatraujoties: “Lai tas skanētu kā 80.-90. gadu grupu ieraksti, kad albumus vēl klausījās visā pilnībā.” Pēc solistes Ksenijas vārdiem, šis albums viņai ir ļoti personisks, un tas atspoguļojas arī dziesmu tekstos. 

Plānots, ka grupas nākamais koncerts notiks 25. martā Kaņepes Kultūras centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti