Grupas «Satellites LV» jaunais videoklips pirmizrādi piedzīvos LTV raidījumā «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pagājušā gada nogalē izdotajam grupas "Satellites LV" singlam "Metro nav draugs" tapis antiutopisks videoklips, kurš pirmizrādi piedzīvos Latvijas Televīzijas raidījumā "Kultūrdeva", medijus informē grupa.

Videoklipa pirmizrāde paredzēta raidījuma "Kultūrdeva" jaunajā raidlaikā trešdien, 25.martā no pulksten 22:15. Pēc tam klips būs pieejams video vietnē "Youtube" grupas oficiālajā kanālā.

Skaņdarbs ir vienlaikus gan veltījums, gan apsveikums 35 gadu jubilejā grupai "Jumprava". Tā nosaukums aizgūts no 1988. gada "Jumpravas" dziesmas "Metro". Dziesmā iekļauts arī neliels fragments no "Metro", kuras sākotnējais saturiskais vēstījums izmainīts un iestrādāts 2019. gada kontekstā.

"Ar šo dziesmu mēs simboliski noņemam cepuri "Jumpravas" priekšā," komentē grupa.

"Trīsdesmit piecu gadu laikā "Jumpravas" mūziķi gan ar pirmo sastāvu, gan otro ir radījuši būtisku daļu no Latvijas populārās mūzikas kanona.

Esam pagodināti, ka Aigars Grāvers, Aigars Krēsla, Aigars Grauba un Ainārs Ašmanis piekrita piedalīties arī mūsu jaunās dziesmas ierakstā."

"Kad tikāmies ar režisoru, lūdzām dziesmu neinterpretēt burtiski - nekādu metro vagonu, nekādu atsauču uz 1988.gada migrācijas biedu," preses paziņojumā raksta grupa. "Rezultātā metro ir kļuvusi kā metafora videoklipā atainotajam antiutopiskajam spēles laukumam, kurā darbojas visu pārraugoša lielā acs – Valdība, tās kontrolē esošā, pie ekrāniem pielipusī sabiedrība un pagrīdes pretošanās kustība, kā jau tas sižetiski antiutopiskos romānos ierasts."

"Metro šajā gadījumā nav bubulis, bet gan mūsu digitalizētās, robotizētās ikdienas simbols," komentē "Satelliltes LV".

Dziesma ieskaņota studijā "Ierakstu māja" kopā ar Jāni Eglīti, miksēta studijā "Mute" ar Arni Račinski. Uz singla vāka izmantots grafiķes Ievas Nagliņas darbs "Kamera" (sausā adata, 2015).

Klipa režisors ir Zigmārs Zilgalvis. Pirmā kamera – Teo Ponsē (Theophile Poncet), otrā kamera – Toms Leinasars un Juris Bušs. Operatora asistenti – Dāvis Dambenieks un Valters Mirkšs, bet montāžas režisori – Zigmārs Zilgalvis un Teo Ponsē.

Grupā "Satellites LV" darbojas mūziķi Toms Ostrovskis, Mareks Ameriks, Edgars Žilde, Jānis Žilde un Ervings Znotiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti