Grupas «Menuets» vadītājam Jānim Blūmam veltīts pasākums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien, 22. maijā Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks sarīkojums „Jānis Blūms un „Menuets””, kas veltīts leģendārās grupas vadītāja un Latvijas Televīzijas skaņu režisora Jāņa Blūma atcerei.

Jāņa Blūma (1936 – 1986) vārds Latvijas mūzikas vēsturē nesaraujami saistīts ar grupu „Menuets”: ansambļa vadītājs un garīgais līderis, dziesmu aranžētājs un obojists. Tieši pateicoties Jānim Blūmam, par „Menueta” repertuāra pamatu kļuva komponista Imanta Kalniņa dziesmas.

Pasākumā piedalīsies „Menueta” mūziķi Inese Pabērza, Baiba Jagere, Adrians Kukuvass, Juris Sējāns, Raimonds Bartaševičs, Juris Kulakovs, kā arī bijusī Latvijas Televīzijas Mūzikas raidījumu redakcijas redaktore Inese Žune un muzikologs Guntars Pupa. Pasākuma dalībnieki dalīsies atmiņās par Jāni Blūmu, stāstīs par „Menueta” repertuāra un koncertu politiku, Imantdienām un grupas koncertiem ārpus Latvijas robežām. Ekspresizstādē būs skatāmi muzejam dāvinātie Jāņa Blūma arhīva materiāli – fotoattēli, rokraksti, oboja.

Sarunas papildinās fotoattēli un RMM, Latvijas televīzijas muzeja un personīgajiem arhīviem, kā arī vēsturiski videokadri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti