Rīta Panorāma

Asais ironists mākslineks Andris Breže monogrāfijā "Gaismas konstruktors"

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Tomu Brici

Skype intervija ar Valteru Pūci un Patrishu

Grupas «Dagamba» videoklipā «Stāvēt tuvāk» iemūžināta Rīga fiziskās distancēšanās laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klasiskās mūzikas ''huligāni'', grupa “Dagamba”, sadarbojoties ar jauno dziedātāju Patrishu, laiž klajā singlu un videoklipu “Stāvēt tuvāk”. Tas ir stāsts par robežu nojaukšanu, savstarpējo saliedētību un cilvēciskumu vienam pret otru, kas sociālās un fiziskās distancēšanās laikā ir īpaši aktuāli, jo priekšplānā izvirzās garīgās vērtības, medijus informēja grupas pārstāvji.

“Dagamba” līderis un dziesmas mūzikas autors Valters Pūce par jauno dziesmu stāsta: “Patiesībā muzikālais karkass tapa pirms aptuveni pusotra gada, un sākotnējā ideja bija parādīt dažādu kultūru līdzāspastāvēšanas burvību un unikalitāti. Patrishas pienesums piešķir mūsu kopdarbam arī aktualitāti tieši pašizolācijas laikā, kad būtiskāk kā jebkad ir nepazaudēt savstarpējo cilvēcību vienam pret otru.”

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Valters Pūce šo laiku nodēvēja par “radošuma trenažieri”. Viņš skaidroja:

“Jo mums ir jāizveido skaņdarbs distancējoties, mums ir jāuzfilmē videoklips distancējoties, un mums ir jāizdomā veidi, kā uzstāties, nopelnīt iztikai, jo – nav noslēpums – mums ir problēma ar pabalstiem.”

Valters Pūce par dziesmu "Stāvēt tuvāk"
00:00 / 05:30
Lejuplādēt

Sarunā ar Latvijas Radio Valters Pūce uzsvēra, ka ārkārtējās situācijas laikā mūziķi joprojām ir aktīvi jaunu dziesmu radīšanā tieši tāpēc, ka visa pārējā viņu darbība ir apstājusies. Mūziķis skaidroja: “Vienīgais, kas mums atliek, ir sēdēt mājās un radīt dziesmas, kuras, iespējams, kaut kad mēs varēsim nospēlēt publikai.” Viņš uzsvēra:

“Es negribētu tēlot un teikt, ka viss ir ļoti lieliski, ka es varu beidzot radīt dziesmas.

Protams, šīs krīzes sākuma periodā bija tāds cita veida stāvoklis, bet šobrīd, kad ir skaidrs, ka mūziķiem un vispār kultūras darbiniekiem, kuru darbība ir uz skatuves, [tā] atsāksies tikai kā pēdējiem, iespējams, pēc pusgada, iespējams, pēc gada, mēs to nezinām, - līdz ar to, protams, stāvoklis ir sarežģīts. Bet radīt neviens mums nav aizliedzis.”

Daces Pūces režisētais videoklips koncentrējas ap šo pašu domu – lai arī esam aicināti bez liekas vajadzības nedoties ārpus mājas, dzīve turpinās, mūziķi muzicē mājās ģimenes lokā un sapņo par to, kad tukšās pilsētu ielas atkal piepildīs ikdienas drūzma un pasaule atgriezīsies ierastajā dzīves ritmā.

Valters Pūce par dziesmas videoklipu stāstīja: “Kā zināms, mēs paliekam mājās, un mums ir jāvar uzfilmēt videoklips ar ideju, ar stāstu, un tādēļ mēs izvēlējāmies mūsdienu tehnoloģijas, īpaši dronu, kurš parādīja šī laika situāciju un tukšās Rīgas ielas.

Tur būs unikāli kadri, kas nav līdz šim vēl redzēti.”

“Šī dziesma tapusi savādā laikā, kad fiziska būšana vienam otra tuvumā ir liegta, bet ir tik ļoti nepieciešama mums visiem. Dziesmas "Stāvēt tuvāk" vēstījums, tāpat kā pasaule man apkārt, strauji mainījās tās rakstīšanas laikā, bet, šķiet, tagad tas kļuvis jo īpaši aktuāls. Esmu ļoti priecīga un pagodināta par šo skaisto sadarbību ar grupu "Dagamba",” skaidro Patrisha.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti