Grupai «The Briefing» jauns singls no gaidāmā albuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa "The Briefing" laidusi klajā dziesmu "Favourite Place", kas ir grupas otrais singls un tituldziesma no drīzumā gaidāmā albuma, kuru kompānija "Mikrofona ieraksti" plāno izdot 19.februārī.

Grupa "The Briefing" ir 2002.gadā dibināta četru latviešu mūziķu indī popa grupa, kuras dalībnieki kopš 2010.gada dzīvo un darbojas Londonā. Līdz šim izdevuši divus studijas un vienu remiksu albumu. 2008.gadā grupas albums "Funny Thoughts” nominēts starp labākajiem alternatīvās mūzikas albumiem ikgadējā Mūzikas ierakstu gada balvā. Grupā muzicē dziedātāja, pianiste un dziesmu autore Kristīne Dobele, Raimonds Dobelis (bass un programmēšana), Juris Peterlevics (ģitāra un programmēšana), kā arī bundzinieks un grupas dizaina mākslinieks Sandis Volkovs.

Līdzīgi iepriekšējam ierakstam "Somewhere Else", kas nāca klajā 2013.gadā, arī jaunais studijas albums tika ierakstīts pašu spēkiem. Liels atbalsts dziesmu miksēšanas procesā tika sniegts no skaņu inženiera Francisa Gorini, kurš gan singla, gan visa albuma materiāla skaņas fināla apstrādi pabeidza "London Mastering" studijā. Tāpat kā iepriekš, arī jaunā muzikālā materiāla mūzikas autori ir visi grupas dalībnieki, bet dziesmas tekstus rakstījusi grupas soliste Kristīne Dobele.

"Jāatzīst, ka pēc pieciem pavadītiem gadiem Londonā esam šeit iedzīvojušies un jūtamies kā mājās. Nedomāju, ka kādam šeit ir svarīga mūsu izcelsme. Man dziedot ir izveidojies angļu akcents, līdz ar to klausītāji bieži domā, ka esam jau Londonā kādus 20 gadus. Ja kādreiz klausītāji asociēja mūs ar džezu un Noru Džounsu, tad tagad šķiet, ka esam gājuši ilgu attīstības ceļu. Esam gandarīti ar to, kas paveikts, un uzskatām, ka šis singls un gaidāmais albums prezentē to, kas "The Briefing” ir šodien," saka Kristīne Dobele.

Savukārt Raimonds Dobelis norāda: "Viss gaidāmais albums "Favourite Place" ir vislabākais, ko esam radījuši līdz šim. Dziesmu ierakstīšana un miksēšana prasīja ilgu laiku. Tā kā darījām to pašu spēkiem, mums bija neierobežots laiks, lai eksperimentētu un aranžētu visu pēc sirds patikas. Jaunais veikums stilistiski ir līdzīgs iepriekšējam "Somewhere Else" ierakstam, vairāk ģitāras un mazāk funk."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti