Kultūras ziņas

No "Elles ķēķa" līdz "Restaurētai paradīzei"

Kultūras ziņas

Latvijā viesojas fado dziedātāja Marija Emīlija

"Sudden Lights" dodas koncertu tūrē

Grupai «Sudden Lights» pirmajā lielajā koncertturnejā piebiedrosies vietējie kori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmajai lielajai koncertu tūrei pošas latviešu alternatīvā pop/rock grupa “Sudden Lights”. Interesanti, ka pirmā tūre notiek astoņus gadus pēc apvienības izveidošanas, divu albumu klajā laišanas un pēc veiksmīgā starta Latvijas Televīzijas šovā “Supernova”, kas grupai rezultējās ar 2. vietu finālā. Pašmāju tūrei izvēlētas četras pieturvietas, un pirmais koncerts gaidāms 22. februārī. Uz skatuves mūziķi solās būt ļoti kuplā skaitā.

Grupas “Sudden Lights” pirmsākumi meklējami jau 2012. gadā, tāpēc likumsakarīgs ir jautājums – kāpēc apvienības pirmā koncertu tūre gaidāma tikai tagad?

Kā grupas dalībnieki atzinuši intervijās iepriekš – koncerti notiks pilsētās, kuras grupas dalībniekiem svarīgas, no kurām nāk mūziķu vecāki vai viņi paši. Pirmā “Sudden Lights” tūres pieturvieta piektdien, 21. februārī, – Valmierā.

“Ar to 2012. gadu ir tā, ka tas ir tāds it kā oficiālais sākums, bet skaidrs, ka mēs bijām ļoti jauni, vēl mācījāmies skolā un tas drīzāk bija nenopietns process vairāk vai mazāk,” stāsta grupas “Sudden Lights” dalībnieks Andrejs Reinis Zitmanis. “Un nopietnāk tā darbība izvērsās vēlāk – ar pirmajām dziesmām, tas bija 2014., 2015. gads, tad pirmais albums 2017. gadā, pirmais koncerts 2018. gadā, un tagad nu beidzot saņēmāmies tādam lielākam notikumam, kas ir tūre.”

Latvijas Televīzijas skatītāji par muzikālo apvienību vairāk uzzināja pirms diviem gadiem, kad tā ar dziesmu “Just Fine” sevi spilgti pieteica uz šova “LTV Supernova” skatuves. Pēc tam iesildītāju godā grupa devās līdzi tūrē “Prāta vētrai”. Šoreiz vēl “prātnieki” nesolās būt vieni no “Sudden Lights” koncertu viesiem. Oficiāli izziņots, ka grupu pavadīs dziedātāja Elizabete Gaile. Un, saglabājot intrigu, grupa atklāj, ka pievienosies mūziķi, kas 18. februārī veiksmīgi startējuši “Zelta mikrofona” ceremonijā.

Grupas “Sudden Lights” dalībnieks Kārlis Vārtiņš atklāj: “Piebiedrosies mums arī kori – katrā pilsētā savs vietējais koris. Tas ir svarīgi.

Protams, jaunais albums – viss ap jauno albumu.”

Andrejs Reinis Zitmanis piebilst, ka iedvesmu koncertos iesaistīt korus grupas dalībnieki raduši Dziesmu svētkos: “Mēs paši esam piedalījušies Dziesmu svētkos un esam dziedājuši koros,  katrs vismaz vienu reizi kādā korī Dziesmu svētkos, tāpēc mums tā kora dziedāšana – kopā dziedāšana ir ļoti tuva lieta. Brīnums, ko mēs ne vienmēr novērtējam. Tāpēc mēs izlēmām, ka būtu jauki arī tādu kā atgriezenisko saiti veidot ar vietējiem cilvēkiem, lai mēs neatnākam – vienkārši auksti nospēlējam, bet satiekam cilvēkus uz vietas un veidojas labāka enerģijas apmaiņa.”

Pēc Valmieras koncerta grupa dosies uz Liepāju, Alūksni, bet koncerttūres pēdējais pieturpunkts – 20. martā Rīgā, “Hanzas peronā”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti