Kultūras ziņas

Marts – Latvijas Jaunās mūzikas mēnesis

Kultūras ziņas

Ērika Boža "Dažas nenotikušas izstādes"

"Opus Pro" – 30

Grupai «Opus pro» - 30

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Rozā lietus", "Brīvību Baltijai", "Mīļā", "Tu un es" - šīs nu jau par roka klasiku kļuvušās un citas tautā iemīļotās dziesmas piektdienas, 4.marta, vakarā skanēs Ādažu kultūras centrā, kur leģendārā latviešu rokgrupa "Opus pro" sāks 30 gadu jubilejas koncertu turneju.

Pajājušā gadsimta 80.gadu vidū grupu "Opus pro" dibinātāja solists Alex, īstajā vārdā Oļegs Andrejevs, un ģitārists Harijs Zariņš. Jubilejas turnejā ar noskumumu "Rozā lietus" uz skatuves kāps gan grupas šā brīža sastāvs, gan mūziķi, kuri savulaik spēlējuši "Opus pro". Uz skatuves visos koncertos kāps grupas dibinātājs un populārāko dziesmu autors - ģitārists Harijs Zariņš, kā arī dziedātāja Aija Andrejeva.

"Es parasti smejos, ka visas skaistās mīlas balādes ir sarakstījuši tie skarbie veči, un tas ir tas, ar ko viņi it kā ir skarbi, un tā mūzika ir smaga. Man liekas, ka visu izlīdzina mīlestība, kas ir tajās mīlas balādēs," saka Aija Andrejeva.

"Labi spēlēt un spēlēt labu mūziku - tā ir tā galvenā devīze. Tas mums ir hobijs, un trīsdesmit gadus strādāt darbu, kas ir tavs hobijs, manuprāt, lielākas laimes nav," uzsver Harijs Zariņš.

Jubilejas programmā "Opus pro" solista Alex neatkārtojamajā izpildījumā izskanēs grupas vispopulārākās dziesmas, to skaitā "Rozā lietus", "Dzimene", "Šonakt", "Mīļā", "Svētuguns" un Atmodas laika himna "Brīvību Baltijai". "Mēs atkārtosim daudzas vecās dziesmas, lai mūsu pirmie klausītāji atceras to, kas bija kādreiz," saka Alex.

Grupa 30 gadu laikā ierakstījusi piecus studijas albumus. 2014.gada albums "Stāsts Nr.13", kas tapa sadarbībā ar dziedātāju Aiju Andrejevu, ieguva "Zelta statusu".

Kā vēstīts, "Opu pro" jubileju svinēs visa pavasara garumā. Koncerti gaidāmi Cēsīs, Jelgavā, Valmierā, Liepājā un citās Latvijas lielākajās pilsētās. Turneja noslēgsies 20.maijā Rīgas Kongresu namā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti