Rīta Panorāma

Debija literatūrā "Niekkalbīša dzejoļu grāmatiņa". Intervija ar mācītāju Kristu Kalniņu

Rīta Panorāma

Lietuvas prezidents apstiprina jauno valdību

Grupai "Big Al & The Jokers" Ziemassvētku dziesma "Quiet winter night"

Grupai «Big Al & The Jokers» jauna Ziemassvētku dziesma «Quiet Winter Night»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Muzikālajā apvienībā "Big Al & The Jokers” ir mūziķi no Latvijas un Lietuvas, viņi klajā laiduši jaunu Ziemassvētku dziesmu “Quiet Winter Night”.

Dziesmas komponists un vārdu autors, kā arī grupas ģitārists ir Juris Skrajāns, tās aranžētāji – Romāns Vendiņš un Eduards Raubiško, solists – Aļģirdas Šuminskas no Lietuvas. Grupā spēlē 9 mūziķi.

Grupas mākslinieciskais vadītājs Romāns Vendiņš LTV raidījumā "Rīta Panorāma" stāstīja, ka dziesma bijusi iecerēta dzīvespriecīga: “Varētu būt tā, ka sākumā šī dziesma tās autoram Jurim Skrajānam bija domāta mierīga, bet, zinot mūsu ansambli, kāds tas ir, cik dzīvespriecīgs un jautrs, tik mierīga tā nakts varbūt nav. Bet dzīvespriecīgi, smuki, mažorā. Minorā mēs nemaz nerakstām. Es ceru, ka šajā tumšajā un šajā depresīvajā laikā mēs kādam uzlabosim garastāvokli ar šo skaņdarbu.”

Dziesmas autors Juris Skrajāns ne tikai raksta dziesmas mažorā, bet viņš arī dalījās ar savu optimismu: “Pandēmija jau nav pasaules gals; tā kā Ziemassvētkos vienmēr ir tā, ka cilvēki viens otram novēl labu un dzīvo cerībās, es domāju, ka šīs cerības arī piepildīsies un pavasari mēs sagaidīsim daudz rožainākās krāsās.”

"Big Al & The Jokers” saksofonists atzina, ka pārrobežu sadarbība pandēmijas laikā nav bijusi vienkārša: “Tas bija mums tāds jauns izaicinājums. Kolektīvā radās ideja, ka aiz neko darīšanas tomēr ir jāsāk kaut kāda kustība, un radās ideja nodarboties ar pašsacerētām dziesmām. Realizācija tiešām bija liels izaicinājums. Katrs, kā varēja, sarakstīja savas partijas. Un tad mūsu fantastiskais skaņu režisors Sergejs Laļetins savā skaņu studijā lipināja to visu kopā.”

Grupa "Big Al & The Jokers” ar šo nosaukumu ir dzimusi 2013. gadā, bet patiesībā tās mūziķi jau vairāk nekā 15 gadus ir muzicējuši kopā grupās ar dažādiem citiem nosaukumiem. Tādējādi jau daudzus gadus grupa saglabā ne tikai praktiski savu sastāvu, bet arī labākās tradīcijas, savu stilu, repertuāru, kas veidojies daudzu gadu sadarbības rezultātā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti