Grupa «Zig Zag» piesaka noslēdzošo kompozīciju no izlases «Skalbe. Dzirnavās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ziemassvētku nedēļā muzikālā apvienība “Zig Zag” iepazīstina ar izlases “Skalbe. Dzirnavās” noslēdzošo kompozīciju “Rūķīši”. Vārdu autors ir Imants Daksis, savukārt mūzikas un izpildījuma autori ir Juris Lasinskis, Jānis Māriņš un Uldis Timoško, medijus informē “Radio Naba” pārstāvji.

“Un kaķītis atkal stāvēja savās dzirnavās baltā kažokā. Un gāja atkal vaļā riekstu gaņģi un mandeļu gaņģi — murr — murr — murr …”, Kārlis Skalbe rakstīja pasakas noslēgumā, kompozīcija “Rūķīši” aizved albuma klausītāju līdz laimīgajām pasakas beigām.

1913. gadā kā Ziemas saulgriežu dāvanu savai meitai Kārlis Skalbe sarakstīja pasaku “Kaķīša dzirnavas”.

Šogad, atzīmējot Kārļa Skalbes 140. gadu jubileju, "Radio Naba" un izdevniecība “Naba Music / Melo Records” izdeva albumu “Skalbe. Dzirnavās” reflektējot par šo pasaku literārā, audiālā un vizuālā formā.

Dziesminieks un dzejnieks Imants Daksis sajūtas, motīvus un tēlus, kas mājo pasakā “Kaķīša dzirnavas”, transformējis dzejas valodā, radot vienotu stāstu. Savukārt muzikālo interpretāciju šim stāstam radīja 13 pašmāju mūziķi un muzikālās apvienības – “The Bubble Gum expLOTION”, Evija Vēbere, “Plenērs”, “Inokentijs Mārpls”, “Dzelzs vilks”, Elizabete Balčus, Imants Daksis, “Difūzija”, “Baložu pilni pagalmi”, “Gas of Latvia”, “Oranžās brīvdienas”, “Zig Zag” un MNTHA. Vizuālo stāstu izstāsta jaunās mākslinieces no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Reklāmas dizaina izglītības programmas 2. kursa un pedagoģe Klāra Grundšteine, animācijas un video salikumu veido – Valters Mednieks.

Līdz šim jau publiskotas 12 kompozīcijas ar pavadošiem teksta video.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti