Grupa «Zāle» publisko singla «Mitago» videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gatavojoties debijas albuma izdošanai, ansamblis “Zāle“ prezentē singlu „Mitago“ un šīs dziesmas videoklipu. Debijas albums, ko izdod „Naba Music“,  nāks klajā jau maija sākumā.

Mitago jēdzienu ir radījis angļu fantastikas romānu rakstnieks Roberts Holdstoks, ar to apzīmējot mītiskus varoņus un arhetipiskus tēlus, ko atmodina  cilvēku atmiņas un fantāzija.

„Zāles“ un Alda Bičevska kopdarbs – klips "Mitago" ieturēts šai maģiskajā noskaņā, iedzīvinot tēlus askētiskajā Latvijas ainavā un  radot  muzikālu  pasaku  pieaugušajiem, stāstu par ceļojumu atpakaļ pie pirmatnējības, atpakaļ pie sevis.

Grupa, kas izveidojās, satiekoties dzejniekam Pēterim Dragunam, dziesmu autorei Martai Kreitusei un ģitāristei Kasandrai Kaņepei, šogad kuplinājusies ar jauniem dalībniekiem - Tarasu Kuzmenko (bungas), Kiru Maiju Kirsanovu (oboja) un Aivi Gailīti (čells).

Grupa 24.aprīlī uzstāsies arī Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā. Jau vēstīts, ka pasākums tiešraidē tiks translēts sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti