Rīta Panorāma

Saruna ar Dinu Šmitu - holdinga AS "Repharm" ģenerāldirektoru

Rīta Panorāma

Saruna ar Ingunu Gulbi par pārtikas cenām

"Very Cool People" prezentēs vinila plati

Grupa «Very Cool People» izdevusi vinila plati

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atraktīvākā Baltijas džezfanka grupa “Very Cool People” laidusi klajā jaunāko albumu “Heya Some Kind Of Fish! We Don’t Know The Name Of This Fish In English, But In Latvian It Is Vimbas” vinila formātā.

Albums “Heya Some Kind Of Fish…” kompaktdiska formātā tika prezentēts Starpautiskajā džeza dienā šā gada 30. aprīlī. Šis ir grupas pirmais albums, kas tiks izdots arī vinilā. Māsterversija veidota speciāli šim formātam un to paveicis Don Grossinger no Ņujorkas, kurš specializējies šajā jomā un strādājis pat ar Mailsu Deivisu, Lu Rīdu, “Pink Floyd” un citu slavenu mākslinieku ierakstiem.

Albumu miksējis Džons Evanss un darbs paveikts ar vintāžas “Quad 8 Pacifica” konsoli “Brick Hill Studio” Orleānā, Masačūsetsas štatā, ASV. “Heya Some Kind Of Fish…” ierakstīts 2016. gada vasarā “Sound Division Studio” Rīgā un tā skaņu inženieris ir Ivars Ozols. Ieraksts veikts kā vecajos labajos laikos – visiem spēlējot kopā vienā telpā, kas rada dzīvu muzikālā materiāla sajūtu.

Katrai “Heya Some Kind Of Fish!” platei ir pievienots unikāls lejupielādes kods, kā arī dažos eksemplāros ieliktas pārsteiguma dāvaniņas no grupas dalībniekiem. Plate izdota 300 eksemplāros un, ņemot vērā arī ārvalstu fanu interesi, drīz vien varētu kļūt par kolekcionāru retumu.

Albumā iekļautas astoņas jaunas kompozīcijas un no jauna lielākam sastāvam ar pūšamo instrumentu sekciju pāraranžēts jau labi zināmais skaņdarbs “Hugo”, kas līdz šim palicis ārpus grupas albumiem.

“Heya Some Kind Of Fish…” ierakstā piedalījušies: Oskars Ozoliņš – trompete, Māris Jēkabsons – tenorsaksofons, Laura Rozenberga – trombons, Kristaps Ļubovs – baritonsaksofons, Elvijs Grafcovs – ģitāra, Māris Vitkus – ērģeles un “Rhodes” sintezators, Valters Sprūdžs – bass, Andris Buiķis – bungas.

Vizuālo noformējumu veidojis Londonā dzīvojošais latviešu mākslinieks Gatis Pakalns, kurš radījis arī grupas pirmā albuma vāka dizainu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti