Rīta Panorāma

Lalitas Muižnieces grāmata "Pēdas. Melita Rīgā"

Rīta Panorāma

Uz Mēness vairāk ūdens nekā domāts iepriekš

Grupa "Triānas Parks" nāk klajā ar jaunu ierakstu. Saruna ar grupu "Triānas Parks" un dziedātāju Igo

Grupa «Triānas parks» izdod minialbumu «Kompozīcijas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

27. oktobrī grupa “Triānas parks” publisko EP albumu “Kompozīcijas” un singlu “Mālos pelēkos”, kas iedziedāts kopā ar Igo, informēja mūziķu pārstāvji. Grupa arī izsludina decembra koncertu sēriju.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Piecu dziesmu EP “Kompozīcijas” sarakstīts šī gada pirmajā pusē grupas “Triānas parks” radošajās nometnēs. Ieraksts tapis Cēsu studijā “Aleja Records” un Rīgā “Mute Studija”. Pirmo singlu “Vientuļa sala” klausītāji iepazina jau septembrī. Kā otrais singls plašākai publikai tiek nodota dziesma “Mālos pelēkos”, kas tapusi kopā ar dziedātāju Igo.  EP “Kompozīcijas” ir turpinājums ceļam, kuru grupa iesāka pagājušā gadā ar ierakstu “11”.

“Formas ziņā “Kompozīcijas” vairāk ir konceptuāls darbs, kas sākas ar jautājumu un beidzas ar atbildi. Albums tapis trīs mēnešu laikā, tādēļ tēmas un idejas ir cieši saistītas. Ierakstu caurvij ideja, kura popmūzikā laikam nav diez ko populāra, – vientulības izpēte. Šim gadam raksturīgās izmaiņas mūs katru nodalīja no ierastajām sociālajām grupām, liekot grupēties no jauna. Variācijas ir dažādas, vientulība – nemainīga. Dziesma “Krasti”, šķiet, ir dramatiskākā dziesma, kas atklāj albuma lirisko tēlu – tas ir vīlies, sāpināts, viņš vēlas atgūt ticību un sākt visu no jauna. Vai tas maz ir iespējams?” albuma vadmotīvus ieskicēja dziedātāja Agnese Rakovska.

Šī gada nogalē, no 12. līdz 26. decembrim, grupa “Triānas parks” aicina uz koncertu sēriju “Kompozīcijas”. Skaitliski mazie koncerti, ievērojot drošības noteikumus, notiks baznīcās visā Latvijā. Sakrālā vide, pieklusinātā mūzika un līdzcilvēku klātbūtne ir tas, ko grupas dalībnieki vēlas sniegt saviem klausītājiem.

 “Veidot koncertu sēriju baznīcās bija spontāna ideja, bet šobrīd tā ir vajadzīga vairāk kā jebkad, vismaz man personīgi tas ir brīdis, kuru veltīt, lai savu skatu vērstu augšup. Mēs vēlamies, lai cilvēki decembrī domā par būtisko un īstermiņa apmierinājuma vietā izvēlas mieru. Ir vērts atskatīties uz šo gadu – tas ir bijis pilns ar pārbaudījumiem! “ sacīja Agnese Rakovska.

Koncertprogrammā – jaunās EP “Kompozīcijas” un labi zināmās “Triānas parka” dziesmas, kā arī klasiskās Ziemassvētku dziesmas. Koncerti notiks Cēsīs, Skrīveros, Tukumā, Ikšķilē, Līgatnē, Rīgā, Liepājā un Bauskā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti