Rīta Panorāma

Latvijas Nacionālajā operā top Verdi "Simons Bokanegra"

Rīta Panorāma

Arī "Moderna" sāk vakcīnas pret Covid-19 reģistrācijas procesu

Grupa "Tehnikums" atgriežas ar jaunu dziesmu un nostalģisku videoklipu

Grupa «Tehnikums» atgriežas ar jaunu dziesmu un nostalģisku videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klausītāju vērtējumam nodota sint pop grupas “Tehnikums” dziesma “Prieka asaras” un dziesmas videoklips, kas vēsta par pāra attiecībām 18 gadu garumā, informēja grupas pārstāvji.

Kā skaidrots dziesmas pieteikumā, jaundarbs “atspoguļo neparasto laiku, kurā šobrīd dzīvojam, kad ikdienas mājas rutīnā, kurā esam spiesti atrasties, ir tik viegli aizmirst, kāpēc esam kopā.”

Videoklipā grupa “Tehnikums” aicina ieskatīties pāra attiecību progresā, kopā izdzīvojot pāra priecīgākos brīžus – pirmo satikšanos, pirmo randiņu, ievākšanos mājās, kopā būšanu un kāzas. Dziesma un klips atbild uz jautājumiem, ko pāri bieži uzdod viens otram – “Kāpēc mums tas ir vajadzīgs?”, “Kāpēc esam kopā?”. “Tas viss ir tevis dēļ…” – tāda ir grupas “Tehnikums” atbilde uz šiem jautājumiem.

“Neviena dārglieta uz šīs pasaules nevar aizvietot to divvientulības laimi, ko varam atrast attiecībās,” norāda mūziķi. “Dzīve skrien uz priekšu, maināmies mēs, mūsu ģērbšanās stils, darbs, statuss, bet viens paliek nemainīgs – mīlestība ir tas enkurs, kas dod spēku un neļauj aizpeldēt nezināmā virzienā (un pat, ja tā, tad labāk to darīt kopā).”

Jaunā videoklipa scenāriste un režisore ir Vladislava Romanova, operators un otrais režisors – Artūrs Vanags, aktieri, kas arī dzīvē ir laimīgs pāris – Santa Strupule un Dāvis Kurēns.

Par grupu

“Tehnikums” (Kristaps Dubļāns un Dagnis Neilands), kopš debijas albuma “Ko gribu, to daru” (2014) izdošanas aktīvi koncertējuši un spēlējuši uz dažādu festivālu skatuvēm un radījuši jaunas dziesmas. 2016. gadā grupa uzsāka veiksmīgu sadarbību ar hiphopa izpildītāju Ozolu, un 2017. gada nogalē izdeva kopīgu albumu “Semestris”. 2018. gads tiek pavadīts kopīgā tūrē, uzstājoties Latvijas atpazīstamākajos mūzikas festivālos. 2019. gada decembrī grupa izdeva albumu “Dirvreiz laimīgāks”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti