Grupa «Tautumeitas» prezentē debijas albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Etno mūzikas grupa “Tautumeitas”  30.maijā vakarā vairāku simtu radu, draugu un atbalstītāju lokā prezentēja savu debijas albumu, kas tapis sadarbībā ar vienu no Latvijas labākajiem producentiem – Reini Sējānu. 

Albumā “Tautumeitas" ir iekļautas 12 dziesmas ar tautasdziesmu vārdiem un pašu radītu mūziku, informēja grupas pārstāve Sanita Kola. “Grupas “Tautumeitas” debijas albums savu dienasgaismu ierauga trīs gadus pēc grupas rašanās. Gluži kā albuma pirmais singls “Pāde”, kas tika prezentēts maija sākumā, albums stāsta par pašapziņu – "gan sievietes, gan latvisko un cilvēcisko”, stāsta grupas dalībniece un vairāku dziesmu mūzikas autore Asnate Rancāne. Līdz ar albuma prezentāciju ir izsludināts arī grupas “Tautumeitas” vienīgais koncerts Rīgā, kurš notiks  28.septembrī koncertzālē “Palladium”.

Debijas albums tika prezentēts 30.maijā vakarā vairāk nekā 400 draugu, radu, atbalstītāju un kolēģu priekšā Mūzikas namā “Daile”. Prezentācijas koncerta laikā grupa pirmo reizi plašākai publikai atskaņoja vairākas no albumā iekļautajām dziesmām, kā arī, aicinot uz skatuves, izteica pateicību saviem vecākiem un albuma tapšanā un “Tautumeitu” tēla radīšanā iesaistītajiem cilvēkiem – producentam Reinim Sējānam, māksliniecei Brigitai Strodai, kas veidojusi meiteņu kroņus, kā arī producentiem un menedžmentam – Ilzei Ūdrei un Santai Kolai.

Albumu producējis Reinis Sējāns, miksējis Gatis Zaķis. Albumā iekļautas gan dziesmas no grupas pirmsākumiem, gan arī tādas, kas tapušas nesen, uzsākot sadarbību ar Reini Sējānu.

Par “Tautumeitu” jauno skatuvisko tēlu rūpējas modes māksliniece Indra Komarova, bet jaunus, unikālus vainagus katrai tautumeitai radījusi māksliniece Brigita Stroda.

Grupa “Tautumeitas” izveidojās 2015.gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas. Taču - jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie “Tautumeitām”, līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu. 

Šā gada sākumā "Tautumeitas" ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu kā gada labākais etno un tautas mūzikas albums par kopprojektu ar dūdu un bungu grupu “Auļi”.

Grupa veiksmīgi koncertē kopš pagājušā gada, kad plašāku atpazīstamību ieguva, piedaloties TV3 šovā "X Faktors", kura laikā arī uzsāka sadarbību ar producentu Reini Sējānu.

Biļetes uz vienīgo koncertu Rīgā ir iespējams iegādāties www.ekase.lv

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti