Grupa «Tautumeitas» izdod singlu un videoklipu no gaidāmā debijas albuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Etnomūzikas grupa “Tautumeitas” šodien saviem klausītājiem piedāvā savu jaunāko singlu “Pāde”, kas tapis sadarbībā ar vienu no Latvijas labākajiem producentiem - Reini Sējānu.  “Pāde” ir pirmais singls no latviskākās un sievišķīgākās grupas albuma, kas iznāks 30.maijā. Līdz ar jauno skaņdarbu “Tautumeitas” prezentē arī videoklipu šai dziesmai.

Dziesma „Pāde” ir viena no retajām dziesmām „Tautumeitu” albumā, kurā netika izmantots neviens tautas melodijas citāts,” stāsta mūzikas autore Asnate Rancāne. “Dziesma ir par pašizaugsmi. Tas ir personisks stāsts par pašapziņu, par sava iekšējā spēka atrašanu, par savas pādes dīdīšanu. Lai tā aug stipra, vesela, bagāta un laimīga.”

Videoklipa režisore ir teātra jomā pieredzējusī  režisore un aktrise Inga Tropa, kura par sadarbību ar “Tautumeitām” un videoklipu saka sekojoši: “Mağiskais sievietes spēks. Šī tīrā un patiesā sievišķība bagātīgi līst un vijas no "Tautumeitu" sirds pieskandinātajām spēka dziesmām, no viņu jutekliskajām un dzīvības enerğijas caurstrāvotajām kustībām un vijīgajiem, aicinošajiem deju soļiem, no viņu ugunīgajām acīm, kas izstaro viedumu, kaislību un mīlestību. To arī esam ieauduši videoklipā - nesamākslota sievišķības spēka apzināšanos, ziedēšanu, drosmi un brīvību”

 

Galveno sieviešu lomu videoklipā atveido dvīņu māsas  Ieva Anna Poļevska un Marta Paula Poļevska, kurām filmēšanas laikā ar profesionālu kaskadieru palīdzību nācās izpildīt pat tādus sarežģītas darbības, kā levitēšana. “Videoklipa filmēšanā piedalījos pirmo reizi, bet filmēšanās pieredze man ir bijusi jau iepriekš, filmējoties dažādās reklāmās. Videoklipa filmēšanas laikā guvu lielisku un neaizmirstamu pieredzi, mums bija lieliska sadarbība ar komandu” par filmēšanā piedzīvoto stāsta  Ieva Anna. Māsas 17 gadus profesionāli nodarbojušās ar daiļslidošanu, šobrīd abas studē fizioterapiju Rīgas Stradiņa Universitātē.

Video tapšanā piedalījās operators Renārs Muskars, gaismu mākslinieks Ģederts Siliņš, montāžas režisore Anna Šteinberga, tērpu veidošanā iesaistījās mākslinieces Odetta Birmane, Indra Salceviča, radošo komandu papildināja Andris Pudāns, Ilmārs Sieks, Ilze Ūdre, Santa Kola. 

Par “Tautumeitu” jauno skatuvisko tēlu rūpējas modes māksliniece Indra Komarova, bet jaunus, unikālus vainagus katrai tautumeitai radījusi māksliniece Brigita Stroda.

Grupa "Tautumeitas" izveidojās 2015.gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas. Taču - jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie "Tautumeitām", līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu. 

Šā gada sākumā "Tautumeitas" ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu kā gada labākais etno un tautas mūzikas albums par kopprojektu ar dūdu un bungu grupu “Auļi”.

Grupa veiksmīgi koncertē kopš pagājušā gada, kad plašāku atpazīstamību ieguva, piedaloties TV3 šovā "X Faktors".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti