Grupa «Sus Dungo» pošas tūrē uz Itāliju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa "Sus Dungo", nesen atgriezusies no korcentēšanas Vācijā, gatavojas ceļam uz Itāliju, kur no 16.oktobra līdz 7.novembrim grupai plānoti19 koncerti.

Došanās uz Itāliju jau ir kļuvusi par sava veida "Sus Dungo" tradīciju, jo šī ir jau trešā reize, kad grupa dodas ar koncertiem uz saulaino Itāliju. Šoreiz grupa uzstāsies arī vairākās pilsētās, kur vēl nav bijusi.

Septiņos koncertos Vācijā "Sus Dungo" prezentēja aprīlī izdoto albumu „Down The River”. Tūres laikā mūziķes piedzīvojušas arī koncertu spēcīgā lietū. Tā vietā, lai vairākkārtēji apturētu uzstāšanos (tā bija tuvu noslēgumam), grupa aicināja cilvēkus pievienoties uz skatuves ar lietussargiem. “Publika, kas sākotnēji arī saskuma par lietu, par šādu pārsteigumu, šķiet, atdzīvojās trīskārši,” stāsta meitenes. “Tādu smaidu nevar sajaukt ne ar ko oficiālu.” Cits, atkārtots pārsteigums – sagaidīšana ar sarkano paklāju un Latvijas himnu. “Šī, šķiet, būs kļuvusi par vēl vienu tradīciju – to sajūtu iesakām izbaudīt dzīvē!” Citādi koncertos pārsteidza arī vāciešu dziedāšana līdzi jaunajām dziesmām un vienmēr “atkārtot”.

Paralēli koncertiem grupa tika aicināta dažādās aktivitātēs – uz intervijām laikrakstiem vai vienkārši atpūtai dabā. “Mūs aizveda piknikā uz vienu no dabas parkiem, un, izrādās, arī vācieši ir sirsnīgi sēņotāji. Noķērām daļu zelta rudens Vācijā.

Šogad tūrēs “Down The River” / “Lejup Pa Upi” albuma tematikā arī māksliniecisks papildinājums – sadarbībā ar mākslinieku Didzi Upenu tapa specializēts grafiskais dizains T krekliem, kur redzamie attēli ir tieša iedvesma no vairākām dziesmām albumā, saglabājot dabas tematiku citādā skatījumā. “Šī ir pirmā sadarbība, kas attīstījās no kaut kā vairāk eksperimentāla līdz mākslas darbam. Gribējās ko citādāku, kā meitenes to redzētu, kaut ko minimālu, tiešu, bet reizē savu,” stāsta grupas soliste Diāna. “Un Didzim tas lieliski izdevās. Šādi “eksperimenti” būs vēl. ”

Tāpat turpinās darbs pie radio "Naba" muzikālā izlases albuma „15 Aspazijas”, kura pamatā ir Aspazijas teksti. “Sus Dungo” šajā albumā piedalīsies ar vienu dziesmu, un  izvēlētais Aspazijas teksts arī tiks atklāts līdz ar albuma izdošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti