Grupa «Suņa stunda» publicē dziesmu «Zvaigznīte»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atzīmējot desmit gadu jubileju, ko-medijroka grupa "Suņa stunda" plašākam klausītāju lokam piedāvā pēdējo gadu laikā tapušās dziesmas. Kā otrā tiek publiskota dziesma "Zvaigznīte".

"Zvaigznīte" ir vēstījums par sirsnīgām attiecībām, kaislībām un dzīvesprieku, kas uzvar visas tās naudas lietas. Tas ir lakonisks aicinājums sekot savai gaišajai zvaigznei, norāda grupa.

Šī jau ir otrā studijā ierakstītā dziesma no topošā "Suņa stundas"  albuma. Līdz šim no tā grupa ir publicējusi kompozīciju "Puķes nemīl centrālapkuri", kurā izmantots laikraksta "Diena" 1997.gada 5.decembra numura sadaļā "Mājai un ģimenei" publicētais Teklas Šaiteres teksts ar tādu pašu nosaukumu.

Dziesma "Zvaigznīte" ierakstīta, miksēta un māsterēta Egona Kronberga studijā šī gada martā. Ierakstā piedalījās Jānis Lācis (vokāls), Dina Skreitule (vijole, vokāls), Armands Siliņš (trompete, vokāls), Andris Gauja (ģitāra), Jānis Kalve (basģitāra), Didzis Erra (perkusijas) un Imants Vovers (bungas).

Grupa "Suņa stunda" izveidojās 2004.gadā, kopīgu muzikālo valodu atrodot Latvijas Kultūras akadēmijas dramaturģijas kursa studentiem - Jānim Lācim, Andrim Gaujam, Jānim Kalvem un Anselam Kaugeram. Joprojām "Suņa stunda" ir vienīgā muzikālā apvienība Latvijā, kas savu dziesmu tekstos izmanto medijos atspoguļotās ziņas. Līdz šim grupa ir izdevusi divus albumus - "Kā gribēju…" un "Kolka". Atpazīstamību "Suņa stunda" izpelnījās ar dziesmu "Pļaviņas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti