Grupa «Sudden Lights» dosies pirmajā koncertu tūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Grupa “Sudden Lights” pirmajā koncertturnejā “Vislabāk ir tur, kur manis nav” viesosies pilsētās, kurās meklējamas grupas dalībnieku saknes. Pirmā pieturvieta, ar kuru tiks atklāta koncertu tūre, būs Valmiera 21. februārī, pēc kuras sekos Liepāja 28. februārī un Alūksne 7. martā. Noslēguma lielkoncerts izskanēs Rīgā 20. marta vakarā “Hanzas peronā”, medijus informē grupas pārstāvji.

Koncertos skanēs dziesmas no otrā studijas albuma “Vislabāk ir tur, kur manis nav”, kas klausītāju vērtējumam tika nodots 2019. gada rudenī, kā arī būs dzirdamas jau zināmas dziesmas un to aranžijas no pirmā studijas albuma “Priekšpilsētas”.

“”Vislabāk ir tur, kur manis nav” ir mūsu pirmā koncertu tūre un līdz šim lielākais notikums grupas vēsturē, tāpēc esam patīkami satraukti un nespējam sagaidīt pirmo koncertu Valmierā. Šī mums būs jauna pieredze. Centīsimies savus klausītājus gan pārsteigt, gan iepriecināt.

Šobrīd izstrādājam otrā albuma “Vislabāk ir tur, kur manis nav” dziesmas, piešķiram jaunu skanējumu pirmā albuma dziesmām, kā arī top kas pavisam jauns, par ko vēl vēstīsim,” stāsta grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis.

Grupas bundzinieks Mārtiņš Matīss Zemītis atklāj grupas saistību ar Valmieras pilsētu, kas grupai ir īpaša jau no tās pastāvēšanas pirmsākumiem: “Tūres koncerti notiks pilsētās, kas mums ir svarīgas un no kurām nāk mūsu vecāki vai mēs paši. Alūksne ir basģitārista Kārļa Vārtiņa dzimtā pilsēta, un Liepāja ir nozīmīga brāļiem - Andrejam un Kārlim. Valmiera ir pilsēta, kas ir dzimtā pilsēta maniem vecākiem un kurā, sniedzot koncertus, jūtamies īpaši gaidīti un silti uzņemti. Plānojot koncertu tūri, uzreiz bija skaidrs, ka tā būs viena no tūres pieturvietām.”

Grupa “Sudden Lights” dibināta 2012. gadā, kad Andrejs Reinis Zitmanis un Mārtiņš Matīss Zemītis kopā mācījās mūzikas skolā. Grupas pašreizējais sastāvs izveidojās tikai 2014. gadā, kad tai pievienojās Andreja brālis Kārlis Matīss Zitmanis un Kārlis Vārtiņš.

Kopš pirmā grupas albuma “Priekšpilsētas” iznākšanas ir pagājuši trīs nozīmīgi gadi grupas attīstībā, kas atstājuši vēsturiskus nospiedumus Latvijas mūzikā. Grupa koncertējusi dažādās Latvijas vietās, kā arī 2018. gada februārī grupas dziesma “Just Fine” ieguva otro vietu televīzijas šovā “LTV Supernova” un kļuva par mēneša straumētāko dziesmu Latvijā. 2018. gada vasarā “Sudden Lights” uzstājās tūkstošu klausītāju priekšā, iesildot grupu “Prāta vētra”.

Koncertturnejas programma:

21. februāris – Valmiera, Valmieras Kultūras centrs;

28. februārī – Liepāja, K/N “Wiktorija”;

7. martā – Alūksne, Alūksnes Kultūras centrs;

20. martā – Rīga, “Hanzas perons”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti