Grupa «Sigma» publisko pirmo singlu no gaidāmā albuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Grupa "Sigma" publisko pirmo singlu "Dionīss" no gaidāmā grupas debijas albuma "Sazaroto taku dārzs".

Dziesmas ierakstā kopā ar grupas dalībniekiem Jāni Ozoliņu (vokāls, klavieres), Uģi Eihvaldu (bungas) un Kasparu Lastovski (basģitāra) piedalījusies arī čelliste Anete Šimkus, vijolniece Dina Skreitule un altists Janeks Niklavičs. Ieraksta režisors un māsterētājs ir Haralds Stenclavs.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Gaidāmajā grupas debijas albumā tiks iekļautas kopumā 14 dziesmas, kas tapušas kopš grupas dibināšanas 2005.gadā. Dziesmu mūzikas autori ir grupas mūziķi, vārdus lielākajai daļai albumā iekļauto dziesmu sarakstījis Jānis Ozoliņš, tomēr pēdējo gadu veiksmīgā sadarbība ar jaunajiem latviešu dzejniekiem ļāvusi iekļaut arī dziesmu "Dionīss", kas radīts ar Kārļa Vērdiņa dzejoli.

Grupas "Sigma" mūzikā ir poproka, "indie" roka un elektroniskās mūzikas ietekmes, ko papildina arī amerikāņu minimālisma mūzikas idejas.

2012.gadā sadarbībā ar četriem jaunākās paaudzes dzejniekiem tika radīta mūzikas un dzejas performance "Mūsu dienu skaņu celiņš", kas vairākkārt izrādīta Rīgā, Valmierā, Liepājā un Cēsīs. Šajā periodā tapušas arī dziesmas ar dzejnieku Arvja Vigula, Arta Ostupa, Ingas Gailes, Kārļa Vērdiņa, Ineses Zanderes un Ulža Bērziņa vārdiem, kuras šā gada septembrī izskanēja pasākumā "Dzejkoncerts" Rīgas Domā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti