Grupa «Protean» laidīs klajā debijas albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

18.decembrī klubā "Melnā piektdiena" Rīgā notiks pašmāju "black metal" projekta "Protean" debijas albuma "The Burning Centuries" prezentācijas koncerts.

Grupa "Protean" radusies 2013.gadā, tās kodolu veido pašmāju mūziķi Jānis Krivāns, kurš darbojies grupās "Urskumug" un "Moonveil", zināms arī kā pašmāju smagās mūzikas grupu klipu filmētājs un Latvijas metāla skatuves video hroniku veidotājs, Edmunds Vizla - grupas "Frailty" ģitārists, mūzikas un tekstu autors, Jānis Bušs - grupas "Eschatos" ģitārists, kurš grupa "Protean" pilda līdervokāla lomu, kā arī otrs grupas "Eschatos" dalībnieks - ģitārists Edgars Gultnieks.

Grupa debitēja festivālā "Zobens un lemess", šogad pabeigts arī debijas albuma "The Burning Centuries" ieraksts.

Muzikāli albums "The Burning Centuries" ir "black metal" stilistikā ieturēts ceļojums cauri gadsimtiem, laikmetiem un tautām, to kariem, leģendām un mitoloģijām. "Protean" savā interpretācijā aplūko gan senās Romas un Kartāgas republiku karus, gan viduslaiku Eiropas cīņas pret Otomaņu impēriju, gan seno skandināvu episkās sāgas. Īpaša vieta albumā ir atvēlēta latviešu tautas teikām, pieskaroties spoku un šausmu stāstiem par vācu baronu valdīšanas laikmetu Latvijas teritorijā.

Albumu aranžējis Jānis Krivāns, liekot uzsvaru uz muzikālo dažādību un ņemot vērā atšķirības starp savu un Edmunda Vizlas individuālo komponēšanas stilu. Dziesmu vārdus sarakstījis Edmunds Vizla, balstoties uz dziesmās aplūkoto tēmu vēstures izpēti, lai klausītājam sniegtu pēc iespējas autentiskāku stāsta interpretāciju. Lielākā dziesmu vārdu daļa ir sarakstīta angļu valodā, tomēr viena no tām ir latviešu valodā - "Vella reķis".

Albums prezentācijas koncertā uzstāsies arī viesi: igauņi "Rattler", "Thundertale" no Lietuvas, pašmāju "Sanctimony" un "Darrva".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti