Rīta Panorāma

Intervija ar Egilu Levitu

Rīta Panorāma

Fizikas gada noslēgums jau rīt

Intervija ar grupu "Pienvedēja Piedzīvojumi"

Grupa «Pienvedēja piedzīvojumi» šogad atzīmē 25 gadu pastāvēšanas jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” šogad atzīmē 25 gadu pastāvēšanas jubileju. Aprīļa sākumā iznāca dziesma “Viss kārtībā”, kas bija pirmais vēstnesis no jaunā studijas albuma, kas tiks izdots šī gada rudenī.

Kā sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” pastāstīja grupas mūziķis Māris Žigats, rudens pusē klajā nāks grupas albums, kā arī dokumentālā filma par grupu. Tāpat topot arī grāmata, kuru iecerēts klajā laist nākamgad.  

Šogad grupa nolēmusi nepiedalīties nevienā festivālā, bet 4. oktobrī Rīgā notiks arī grupas jubilejas koncerts – jaunajā koncertvietā jaunajā koncertzālē "Hanzas Perons" Rīgā, Hanzas ielā 16A.

Jaunajā albumā grupas mūziķi centušies ietērpt mūsdienīgā skanējumā dažādos laika periodos rakstītas dziesmas – pat tādas, kas tapušas pirms 25 gadiem. Nākamais singls nākšot klajā jau vasarā. 

“25 gadi grupā ir paskrējuši ļoti ātri, ir sajūta, ka vēl nesen spēlējām pirmos koncertus. Dziesmas jaunajam albumam ir tapušas lēnām un pamatīgi, bez steigas. Ieraksta process norisinājās radoši, sadarbībā ar producentu un skaņu inženieri Gati Zaķi, un bija interesanti atkal izjust studijas darba gaisotni. Šobrīd tiek strādāts, lai jubilejas koncertā dziesmas skanētu maksimāli tuvu albumā ierakstītajām. Tas ir ļoti interesanti mums pašiem un, cerams, būs patīkams pārsteigums arī klausītājiem. Daļa no darba procesa būs iekļauta arī dokumentālajā filmā,” teica Māris Žigats. 

Grupas sastāvs 25 gadu garumā ir palicis nemainīgs – tajā vēl joprojām spēlē Aldis un Pēteris Lundes un Māris Žigats. Visi mūziķi ir no Sabiles. Albuma izdevēji ir kompānija “MicRec”, kas 1996. gadā laida klajā arī grupas pirmo oficiālo albumu “Cilvēks ar trepēm”, kurš tagad ierobežotā daudzumā ir pārizdots vinila skaņuplatē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti