Grupa «Pacific K» laiž klajā videoklipu dziesmai «Castaway»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pašmāju grupa “Pacific K” laidusi klajā video dziesmai “Castaway” no gaidāmā grupas pirmā studijas albuma “Light Between Oceans”. Dziesmas ierakstā dzirdams arī franču džeza trompetists Eriks Trifā (Erik Truffaz), medijus informē grupas pārstāvji.

Kā norāda grupas dalībnieki, dziesma vēsta par robežu un balansu starp naidu un mīlestību, nodevību un cieņu, varaskāri un līdzjūtību. “Dziesmas ideja radās no diviem impulsiem. Viens ir par personīgu satikšanos un cilvēkiem, kuri ir spiesti pamest savas mājas, otrs – par pārlieku lielo varu, kas mēdz nonākt cilvēku rokās,” saka grupas solists un dziesmas teksta autors Kristaps Bedrītis.

Savukārt mūzikas klipa režisors un scenārija autors Kaspars Eglītis atklāj: “Šis ir mūziku pavadošs stāsts caur maza puikas acīm, kurš savā neilgajā mūžā pirmo reizi sastopas ar notikumu izraisītām emocijām, kuras iepriekš bijušas svešas – bailēm, neizpratni, vienaldzību… Visu redzēto viņš ir iemācījies paslēpt aiz sava talismana – maza, krāsaina stikliņa.

Velkot paralēles, mēs visi daļu no realitātes izvēlamies piedzīvot tieši caur stiklu, tāpēc arī klipā tam ir piešķirta ārkārtīgi liela simboliskā nozīme.”

Video tapšanā piedalījušies arī operators Ritvars Bluka, mākslinieces Zanda Landrāte un Laura Dišlere. Klipā galvenā varoņa lomā iejuties Viljams Preiss.

Dziesmas ierakstā dzirdams slavenais franču džeza trompetists Eriks Trifā (Erik Truffaz), kā arī kāds neparasts instruments – arābu ūda, ko iespēlējis grupas ģitārists Rihards Lībietis. Grupa vērtē, ka šī noteikti ir viena no jaunā albuma spēcīgākajām dziesmām.

Albums “Light Between Oceans” pie klausītājiem nonāks 13. maijā un tiks izdots gan digitālā, gan vinila plašu formātā. Albums tapis sadarbībā ar skaņu inženieri Tāli Timrotu un ierakstīts studijā “Mints Music” (Rīgas Skaņu ierakstu studija).

Grupa “Pacific K” kopā darbojas kopš 2016. gada. Tajā apvienojušies Kristaps Bedrītis (balss, akustiskā ģitāra), Rihards Lībietis (ģitāra), Nauris Babris (bungas) un Toms Kursītis (basģitāra). Grupas skanējumu veido mūziķu līdzšinējā pieredze instrumentālajā, pasaules, folka, roka, blūza un džeza mūzikā. Līdz šim grupa ir izdevusi mini albumu “Blue Fall EP” (2017), uzstājusies lielākajos Latvijas festivālos, aizvadījusi veiksmīgus koncertus Baltijā, kā arī iesildījusi starptautiski zināmo britu grupu “Fink”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti