Grupa «Neaizmirstulītes» izdod dziesmu un video «Rīgas meitenes»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vokāli instrumentālais ansamblis “Neaizmirstulītes” klajā laidis jau vairākkārt koncertos izskanējušo skaņdarbu “Rīgas meitenes”, medijus informē grupas pārstāvji.

Dziesmas “Rīgas meitenes” mūzikas autors ir viens no Latvijas džeza dižgariem, kontrabasists un komponists Aivars Zītars, bet vārdu sarakstījis Alfrēds Krūklis. Tā tapusi 1970. gadā un radio viļņos skanējusi sieviešu vokālā ansambļa “Rīga” izpildījumā.

Ansamblis “Neaizmirstulītes” atpazīstamību Latvijā guvis, izpildot 50. – 80. gadu spilgtākās latviešu un pasaules estrādes dziesmas, kā arī izzinot un atdzīvinot latviešu estrādes mazāk zināmās un ne reizi neieskaņotās dziesmas. Pērnā gada izskaņā “Neaizmirstulītes” radīja kopīgu Ziemassvētku programmu ar Zigfrīdu Muktupāvelu un Maestro Raimondu Paulu, savukārt martā un aprīlī kopā ar džeza un pasaules mūzikas interpretu Laimi Rācenāju viesosies vairākās Latvijas pilsētās, izpildot 40.-60. gadu pasaules kulta skaņdarbus koncertprogrammā “In The Mood”.

Pērn aprīlī “Neaizmirsulītes” ieskaņoja Latviešu estrādes mūzikas pamatlicēja Ringolda Ores 60. gadu estrādes dziesma “Lietutiņš,” bet 2018. gada rudenī nāca klajā ar Vācijā dzīvojošās komponistes Lolitas Vambutes skaņdarba “Es neesmu burve” ieskaņojumu jaunā, daudzbalsīgā versijā.

“Rīgas meitenes” video galvenajās lomā ir Vecrīgas ielas un grupas “Neaizmirstulītes” dalībnieces Margarita Dudčaka, Sarma Liede, Laura Goba un Laura Leontjeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti