Kultūras ziņas

Inga Kalna koncertēs Rīgā

Kultūras ziņas

Velotriālista un dejotājas duets izrādē "Abi"

"Menuetam" - 45!

Grupa «Menuets» jubileju svinēs septiņos koncertos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Laikā, kad daļai no mūsu skatītājiem nācās lasīt vairāk starp rindiņām, grupa “Menuets” bija kā svaigs gaiss, kas simbolizēja visu, pēc kā tiecas cilvēks - mīlestības un brīvības. Šogad Latvijas leģendārajai grupai jau 45 gadu jubileja, kas vasaras sākumā tiks atzīmēta ar koncerttūri pa Latviju.

Par grupas „Menuets” dzimšanas gadu tiek norādīts 1968.gads, bet  popularitāti grupa ieguva gadu vēlāk, kad tās vadību uzņēmās Jānis Blūms. „Menuets” uzskatāms par vienu no latviešu kultūras fenomeniem vairāku paaudžu garumā. Tagad, 45 gadus pēc pirmā koncerta, mūziķi atkal sanākuši kopā.

Pirmais jaunās grupas “Menuets” koncerts notika Asaru Kultūras namā. „Man vairāk bija bail kāpt uz skatuves. Pirmais koncerts - nevarat iedomāties, kāds uztraukums bija,” atzīst Raimonds Bartaševics.

„Tur bija dažādi negadījumi - nokrita un saplīsa ģitāra,” atceras Adrians Kukuvass. „Man salūza ģitāra, es atstutēju pret krēslu, noslīdēja, grifs salūza. Paštaisītā ģitāra, līme neizturēja. Tas bija forši!” saka Juris Sējāns.

Pateicoties Imanta Kalniņa dziesmām un pašu mūziķu šarmam,  katrs koncerts savulaik izskanēja kā manifestācija,  jo pati grupa bija kļuvusi par pielūgsmes objektu. Arī koncerttūres „Nāc uz manām trepēm spēlēties” prezentācijas vakarā, tik zināmām dziesmām līdzi dziedāja vairāku paaudžu fani.

„Tieši publika ir tā, kas mūs aicināja, mēs jau gulējām uz lauriem, neko negribējām. Šis koncerts kā moto - ja tu esi dzīvs un es esmu dzīvs, kamēr esam dzīvi, padziedam kopā. Daudzi to grib un, pirmkārt, mēs to gribam,” saka Raimonds Bartaševics.

Koncertturneja notiks septiņās lielākajās Latvijas pilsētās un iesāksies 13.jūnijā Dzintaru koncertzālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti