Grupa «Menuets» Dzintaru koncertzālē ieskandinās savu 50.jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dzintaru koncertzālē šovakar notiks komponista Imanta Kalniņa 77. jubilejai veltīts koncerts „Menuets, Kalniņš, Latvija. 50, 77, 100”. Koncertā muzicēs grupa „Turaidas roze”, kori un solisti, kā arī grupa „Menuets”, kas šoruden atzīmēs savas pastāvēšanas 50. gadadienu.

Grupa «Menuets» Dzintaru koncertzālē ieskandinās savu 50.jubileju
00:00 / 00:26
Lejuplādēt

Koncerta idejas pirmsākumi meklējami Imantam Kalniņam veltītā programmā, kas šā gada sākumā izskanēja Latvijas Universitātē, stāsta rīkotāju pārstāve Una Griškeviča:

„Koncerta pirmajā daļā uzstāsies Aijas Kukules bērnu koris „Omnes”, LU koris „Jubilate” Jura Kļaviņa vadībā, dziedātājs Uģis Roze, grupa „Turaidas roze” un mūziķu grupa. Skanēs gan Imanta Kalniņa skaistākās kordziesmas, gan Kalniņa dziesmas no animācijas filmām, kā „Vilciņš šodien gar upmalu ies” un citas. Protams, skanēs arī fragmenti no mūzikas kinofilmai „Pūt, vējiņi”. Bet otrajā daļā uz skatuves kāps vēl viena šā gada gaviļniece – grupa „Menuets”. Viņi savam priekšnesumam ir izvēlējušies gan grupas populārākās dziesmas, gan arī Jura Kulakova un Jura Sējāna agrīnās kompozīcijas. Un to visu vadīs Imanta Kalniņa meita, aktrise Rēzija Kalniņa.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti