Kultūras ziņas

"TUKŠAIS ZIEDS" – DZIĻI CILVĒCISKA TRAĢĒDIJA

Kultūras ziņas

Sveiciens 8. martā!

Vox Femme. Akustiski

Grupa «Latvian Voices» akustiskā koncertā izdzied stāstu par sievieti latviešu folklorā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mazajā ģildē 8. martā grupas “Latvian Voices” dziedātājas izdziedājušas stāstu par sievieti latviešu folklorā un pasaules mūzikā. Koncerta programmā gan sieviešu radīti darbi, gan mūzika, kas veltīta leģendārām sievietēm. Koncerts bija īpašs ar to, ka izskanēja bez mikrofoniem, galveno lomu uzticot sievietes balsij. 8. marta koncerts varētu kļūt par jaunu tradīciju grupas vēsturē, atklāj “Latvian Voices”.

Vokālās grupas “Latvian Voices” dziedātāja Laura Jēkabsone stāsta: “Mēs savā jubilejā iestudējām multimediālu koncertu ar šādu pašu nosaukumu “Vox femme”, bet tā kā mums šogad ir sadarbība ar Pasaules Dabas fondu, mēs esam sākušas domāt zaļi un arī aicināt savus klausītājus domāt, un tieši tāpēc šī programma, kas veltīta sievietei, ar to pašu domu, vīziju, kas bija mūsu multimediālajā koncertā, ir akustiski, izmantojot tikai un vienīgi balsis šajā Mazās ģildes akustikā.”

Savukārt grupas dziedātāja Elīna Ose piebilst: “Paldies arī Sanitai Reinsonei, kura arī dziļāk mūs ieveda latviešu citās tautasdziesmās un oriģinālkompozīcijās, kuras varbūt mēs nezinājām.

Tur ir tas nemateriālais spēks, kurš vienkārši dzīvo no paaudzes paaudzē, no mātes uz vecmāmiņu, un tālāk mēs nododam savām meitām. Mēs ļoti ceram, ka arī klausītājus tas aizskars tuvāk sirdī.”

Šis koncerts bijis īpaši emocionāls, atklāj “Latvian Voices” dziedātāja Zane Stafecka: “Man šodien pilnīgi neplānoti radās tādas, laikam jāsaka godīgi, sentimentālas sajūtas, jo dziedāts ar meitenēm ir ļoti daudzās lielās koncertzālēs, pārsvarā ar apskaņošanu, un šādas atgriešanās pie saknēm īstenībā – tuvām, tik intīmām koncertzālītēm, tas negadās bieži, un tad, kad tas notiek, tas kaut kur ļoti, ļoti aizkustina ļoti dziļas dzīslas. Mēs ar meitenēm nebijām gatavas tam, ka tas tā šodien notiks.

Es biju pilnīgā šokā, kas ar mani notiek.”

“Mēs jau neesam tikai mēs, kas tagad stāvam šeit, mūsos ir visa informācija, saknes – mammas, vecmammas, un to ir skaisti apzināties, jo tad man liekas, ka mēs, sievietes, kļūstam daudz spēcīgākas. Mēs zinām, ka mums ir aizmugure un ka mums ir turpinājums,” spriež “Latvian Voices” dziedātāja Laura Leontjeva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti