Rīta Panorāma

Skype intervija ar Madaru Apsi

Rīta Panorāma

Īpašs koncerts "Laikmeta piezīmes klavierēm" - Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš

Skype intervija ar Jāni Olekšu un Mārtiņu Pētersonu

Grupa «Laime pilnīga» uzstāsies tiešraides koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koncertu tiešraižu ciklā “3S Lockdown Sessions”, kas tiek translēts portālā “Tvnet”, 3. aprīlī paredzēta jau trešā uzstāšanās. Koncertu tiešraidē sniegs grupa “Laime pilnīga”. Idejas autors Mārtiņš Pētersons LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja, ka ideja rīkot tiešraižu koncertus radusies teju uzreiz pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas Latvijā.

“Mums taču ir tik daudz mūziķu apkārt. Mēs ikdienā ar viņiem strādājam. Tā arī radās ideja – kāpēc lai vienkārši nepalaistu to visu dzīvajā? Telpa mums ir, viss pārējais mums ir,” atzīmēja Pētersons.

Tiešraižu ciklā koncerti notiek ik otrdienu un piektdienu. Šobrīd saplānoti arī jau nākamie trīs koncerti, taču to plānots turpināt, cik vien ilgi būs iespējams. Pētersons uzsvēra – rīkotāji sekos līdzi valdības lēmumiem un ir gatavi “turēties līdz pēdējam”.

Savukārt grupas “Laime pilnīga” basģitārists Jānis Olekšs atklāja, ka sajūta pirms tiešraides koncerta ir pat īpašāka nekā pirms ierastajiem koncertiem.

“Pirmkārt jau, koncertu intensitāte ir tik ļoti samazinājusies, ka tā viena uzstāšanās, kas notiek pēc ilgāka pārtraukuma, ir kaut kas ļoti īpašs,”

uzsvēra mūziķis. “Arī tie apstākļi ir tādi, ka tas ir gandrīz vai tāds pagodinājums, ka tāda iespēja ir. Bet sajūta, protams, ir pavisam citādāka. Un ir jocīgi, jā. Nav cilvēku aplausu. Nav pēdējās dziesmas atpakaļ saukšanas. Sajūtas pavisam citas, un tas ir ļoti emocionāli.”

Klātesošs skatītājs dod daudz enerģijas, atzīmēja Jānis Olekšs. Savukārt tiešraides koncertā, mūziķa vārdiem, “zemapziņā strāvo atbildība”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti