Grupa «Juuk» ieskandinās augustu Daugavas muzejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2. augusta pēcpusdienā plkst. 16.00 Daugavas muzejā uz Doles salas norisināsies otrais šī gada brīvdabas koncerts. Pieci mūziķi, kurus vieno aizraušanās ar alternatīvo un tumšo folkroka un kantri mūziku, apvienojušies zem nosaukuma “Juuk”, izpildīs gan jau pazīstamās dziesmas no albuma “Indulgenču tirgotāji”, gan arī no šobrīd topošā albuma, kas iznāks gada beigās, informēja grupas pārstāvji.

Folkroka un alternatīvā kantri grupa “Juuk” 2019. gada vasarā publicēja savu debijas albumu "Indulgenču tirgotāji", kas tika nominēts “Austras balvai”, “Zelta mikrofonam” un “Alternative.lv” gada balvai. Šobrīd grupa strādā pie diviem studijas albumiem, no kuriem viens varētu būt gatavs 2020. gada nogalē.

“Juuk” sastāvs uz skatuves varbūt ir mainīgs, bet tā pamatā ir pieci mūziķi, no kuriem katrs dziesmām dod savu specifisko skanējumu. Sniedzes Prauliņas skaistā balss gana rotaļīgi apspēlē dziesmas gan latviešu, gan franču valodā, viņa grupā spēlē arī flautu. Edgara Šubrovska balss un ģitāras/basa klātesamība liek atcerēties tādas grupas kā “Kartāga”, “Hospitāļu iela” vai “Manta”, gan pavisam citā noskaņā. Lielisks atklājums ir mūziķis Oskars Jansons, kura dziedājums liek aizmirst, kurā gadsimtā atrodamies. Īpašo skanējumu lieliski papildina Dina Skreitule ar vijoli un sitamo instrumentu meistars Rinalds Maksimovs.

Šogad Daugavas muzeja parkā jau ir noticis viens koncerts – Elzas Rozentāles un Kaspara Vizuļa ceļojums dažādu valstu mūzikā, bet iepriekšējos gados šajā sērijā ir koncertējuši Kārlis Kazāks, grupa “Sigma”, Goran Gora, Ieva Akurātere u.c.

Koncerti svētdienās ir lielisks veids, kā baudīt laisku vasaras pēcpusdienu skaistā vietā Daugavas krastā, vēsturiskajā Doles muižas parkā. Apmeklētāji tiek aicināti izmantot iespēju šo dienu papildināt ar velotūrismu Salaspils novadā un Doles salā, kā arī uz koncertu līdzi ieteicams ņemt savus sēžamos krēslu vai sedziņu formātā, lai būtu iespēja izvēlēties sev tīkamāko vietu un distanci.

Ieejas biļetes būs iespēja iegādāties koncerta dienā Daugavas muzeja kasē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti