Grupa «Jumprava» uzstāsies festivālā «Summer Sound»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Desmitais festivāls “Summer Sound” Liepājā norisināsies jūlija izskaņā – 24. un 25. jūlijā – un tajā uzstāsies arī leģendārā Latvijas grupa “Jumprava”, medijus informē festivāla organizatori.

Grupa “Jumprava” festivālā “Summer Sound” viesosies otro reizi – pirmo reizi uz “Summer Sound” skatuves “Jumprava” kāpa 2012. gadā. Savukārt pagājušajā gadā, ar izpārdotu koncertu “Arēnā Rīga” un jaunu studijas albumu “Insomina”, grupa atzīmēja savu 35 gadu pastāvēšanas jubileju

"Jumprava" ir dibināta 1984. gadā un ir viena no populārākajām latviešu grupām ar vairākām dziesmām, kuras jau ir ieguvušas leģendāru hitu statusu – “Peldētājs”, “Ziemeļmeita”, “Vēlreiz”, “Tālu aizgāja” un citām. Grupa 1999. gadā ir saņēmusi Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu par mūža ieguldījumu.

Katru nedēļu festivāls “Summer Sound” izvēlas izziņošanai vienu mākslinieku, kurš šajā gadā uzstāsies festivālā. Iepriekšējās nedēļās ir izziņots franču dīdžeju “Kungs”, kurš popularitāti pasaulē ieguva ar dziesmām “This Girl, Don’t You Know” un “I feel so bad”. Festivālā uzstāsies arī “DJ Regard”, kurš ceļu uz pasaules slavu uzsāka platformā “TikTok”, bet tagad viņa lielākais hits “Ride It” jau ir sasniedzis 300 miljonu klausījumu “Spotify”. Galveno mākslinieku sarakstam ir arī pievienojies franču dīdžeju duets, superhita "Katchi" autori "Ofenbach". "Summer Sound” uzstāsies arī leģendārā krievu rokgrupa “Mumiy Troll” un pašmāju grupas “Musiqq” un “Astro’n’out”, kā arī reperis “Gacho” un repa grupa "Singapūras satīns".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti