Grupa «Jāņa Ruņģa Klātbūtne» sāk koncertsēriju Rīgā un Jelgavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Grupas līderis Jānis Ruņģis pērn izdevis savu debijas albumu "Ārpus Prātus", kas bija nominēts “Zelta mikrofonam 2019” kā viens no labākajiem aizvadītā gada alternatīvās/indie mūzikas ierakstiem. Tagad grupa plāno uzsākt aktīvu koncertēšanu un piedāvāt klausītājiem dzirdēt dziesmas piedzīvojot klātbūtni, informēja mūziķa pārstāvji.

Līdz šim Jānis Ruņģis vairāk darbojies kā radošais sesiju mūziķis, piedaloties tādu mākslinieku ierakstos kā Ainars Mielavs, Aminata, Linda Leen u.c. Tāpat viņš sadarbojies ar džeza pasaules pārstāvjiem Denisu Paškeviču, Matīsu Čudaru, Reini Ozoliņu.

Savukārt akadēmiskajā mūzikā saspēlējies ar LNSO un Liepājas Simfonisko orķestri u.c. Šobrīd viņam ir aktuāla arī latviski psihedēliskā roka grupa "Spāre", ar kuru pērn tapa albums “MASA”, bet jau drīzumā tiks izdots šī trio otrais studijas albums.

Jānis ar saviem domubiedriem aicina koncertos ielūkoties viņa individuālajā stāstā, filozofijā. Ar šīm oriģināldziesmām latviešu valodā spēs identificēties jebkurš. Klausoties “Klātbūtni” notiek savstarpējs dialogs, kur ikviens jūtas saprasts. Koncertos uz vietas varēs iegādāties CD albuma versijas. 


Gaidāmie koncerti

  • 1.marts “Tallinas ielas pagalms”, Rīga
  • 8. marts “Republika”, Rīga
  • 30. marts “Aleponija”, Rīga
  • 5. aprīlis “Melno Cepurīšu Balerija”, Jelgava
  • 9. maijs “Kaņepes Kultūras centrs”, Rīga
  • Plānoti koncerti arī  Kurzemes un Vidzemes novados. 

“Jāņa Ruņģa klātbūtnes” dalībnieki Kaspars Vizulis (bass), Rinalds Maksimovs (sitaminstrumenti), Jānis Ruņģis (ģitāra, vokāls). 

"Jāņa Ruņģa klātbūtnes" albumi pieejami arī tiešsaistē vietnēs "Bandcamp" un "Spotify".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti