Rīta Panorāma

Ziemassvētku noskaņai dziesma "Dedziet gaišu uguntiņu"

Rīta Panorāma

Intervija ar Rūtu Dimantu par iespēju palīdzēt citiem ziedojot

Grupas "Iļģi" Ziemas saulgriežu nakts koncerts 22. decembrī

Grupa «Iļģi» Ziemas saulgriežos aicina nākt «bišu klausīties»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Turpinot jau gadiem koptu tradīciju, tieši 22. decembrī, kad saules ceļš visīsākais, bet nakts visgarākā, “Iļģi” aicina “bišu klausīties”, šoreiz un pirmoreiz – uz atjaunoto VEF Kultūras pili, informēja grupas pārstāvji.

Pēdējos gados latviešu tradicionālā mūzika ir atdzimusi ar jaunu enerģiju. Tieši grupa “Iļģi” savā ilgajā muzicēšanas laikā kopuši, popularizējuši un radījuši skaņdarbus, rādot tradicionālās mūzikas dzīvotspējas potenciālu un aktualitāti, kas stāv ārpus modīgām tendencēm.

Mainoties un pārveidojoties līdz ar laiku ritumu, tradicionālā mūzika saglabā latvisko kodolu, kas spēj uzrunāt visas paaudzes – no bērna līdz sirmgalvim. “Iļģus” interesē folkloras senākie, sakrālie slāņi – latviešu mitoloģija, tās mijiedarbība ar dabas ritmu. Saviem klausītājiem grupa tulko seno vēstījumu mūsdienīgā, dinamiskā valodā.

“Zinu, ka ir cilvēki, kas nāk katru gadu tieši uz Ziemas saulgriežu koncertiem, tā kļuvusi par neatņemamu svētku tradīciju,” saka Ilga Reizniece, “arī mums pašiem šis gada siltākais koncerts ir nepieciešams un īpašs.”

Arī šogad “Iļģu” skanējumu papildinās unikālās balss īpašniece Zane Šmite, bez kuras Ziemassvētku koncerti nav iedomājami, bet jaunas noskaņas un nokrāsas šāgada muzicēšanai piešķirs īpašais viesis – “Iļģu” draugs un domubiedrs Uģis Prauliņš (taustiņinstrumenti).

“Iļģi” šajā koncertā – Ilga Reizniece (balss, vijole), Māris Muktupāvels (balss, dūdas, kokle, akordeons), Gatis Gaujenieks (balss, basģitāra, ģīga), Mārtiņš Linde (bungas, perkusijas).

Koncerta sākums – 22. decembrī pulksten 20.00, papildkoncerts – 23.00 VEF Kultūras pils Lielajā zālē, Rīgā, Ropažu ielā 2.

Biļetes pieejamas “Biļešu Paradīzes” kasēs un interneta vietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti