Rīta Panorāma

Intervija ar Daci Vilni

Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Juri Bindi. Latvijā uzsāk darbību 5G tīkls

Intervija ar grupa "Franco Franco" un Jāni Sildniku

Grupa «Franco Franco» piedāvā dziesmu «Sirdsdejo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Grupa “Franco Franco” piedāvā jaunu skaņdarbu “Sirdsdejo”. Tas ir apvienības otrais singls latviešu valodā. Pērn jūnijā grupa publiskoja dziesmu “You Look So Good” un “Vadugunis”.

“Jau kopš pirmajiem mirkļiem, kad sākām strādāt pie “Sirdsdejo”, bija sajūta, ka šī ir īsta “ceļa” dziesma,” stāsta grupas soliste Elizabete Vētra. “Tāda, ko klausies automašīnā ar pilnu jaudu, dodoties ceļojumā ar sev mīļajiem cilvēkiem. Šo dzīves svinēšanas un bezrūpības sajūtu vēlējāmies nodot arī klausītājiem.”

 

“Mēs mēdzam dzīvi un paši sevi uztvert pārāk nopietni – šis bija mūsu mēģinājums darīt tieši pretējo. Spēlējāmies ar mūzikas žanriem, paņemot kaut ko no astoņdesmitajiem un deviņdesmitajiem un, kā saka, “ņemt to visu vieglāk”. Šķiet, ar “Sirdsdejo” tas tiešām izdevies, jo šī ir mūsu ātrākā un, iespējams, priecīgākā dziesma. Tādēļ jau arī tā sirds dejo,” smejas grupas bundzinieks Mārtiņš Spuris.

Oriģināli dziesma tapusi angļu valodā. Dziesmas vārdus latviski sarakstīja Elizabete Vētra un Kristīne Spure sadarbībā ar reperi Ipstenu Kūnu, kurš savukārt ir “Vadugunis” vārdu autors. Dziesmas producents ir Reinis Kārkliņš (“Aleja”).

“Sirdsdejo” oficiālo pirmatskaņojumu koncerta izpildījumā varēs dzirdēt festivālā “Fono Cēsis”, kur “Franco Franco” uzstāsies jau 20. jūlijā.

Grupas "Franco Franco” kontā ir divi mazalbumi – „Color Me” un Reiņa Sējāna („Instrumenti”) producētais „Moon + Light”, kas nominēts balvai “Zelta mikrofons” kā viens no labākajiem alternatīvās vai indie-pop mūzikas albumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti