Grupa «ElektroFolk» laiž klajā albumu «Raiba govs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa “ElektroFolk” laiž klajā jaunu albumu "Raiba govs". Ieraksta prezentācija paredzēta 15. februārī plkst. 16  Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā „Zirgu pasts”.

“Izdomāt mūziku ir tāpat, kā agrā vasaras rītā meklēt govi, kura aizlaidusies nezināmā virzienā un ātrumā," uzskata "ElektroFolk" komanda.

"ElektroFolk" savas darbības sākumā mūziku veidoja, par pamatu ņemot senu latviešu tautas muzikālo mantojumu. Laika gaitā draudzība ar etnisko virzienu ir saglabājusies, bet šobrīd jau krietni abstraktākā un simboliskākā formā. Grupas repertuāru arvien vairāk papildina oriģinālkompozīcijas, kurās gan mūzika, gan teksts ir komandas jaunrade, un tas tuvina "ElektroFolk" pasaules mūzikai.

Jaunā albuma ierakstā piedalījās Iveta Baumane (balss, vijole), Roberts Pētersons (balss, ģitāra), Uģis Vītiņš (sintezators, saksofons, ģitāra, perkusijas), Ainārs Majors (bass, balss) un Viesturs Samts (bungas, klarnete

Skaņas ierakstu veicis Mārtiņš Porters Ieraksta Izdevējs – "AMFO Music".

Kā norāda grupas pārstāvji, albums ir tikpat raibs, cik raibi iesācies "ElektroFolk" jaunais gads. Paralēli koncertiem 7. februārī grupa ar dziesmu “Miracle Drums”, kas arī iekļauta jaunajā albumā, startēja “Supernova 2016” pusfināla atlasē, aicinot visus pasaules bundziniekus un bungu skaņu mīļotājus vienoties kopīgā ritmā, lai kara bungu vietā pasaule dzird sirdspukstus.

 

Jau vēstīts, ka debijas albumu "Elektro" grupa "ElektroFolk" laida klajā 2014. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti