Grupa «DJ Krankenwagen» un ārsti aicina uz koncertu mentālās veselības profilaksei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pašmāju grupa “DJ Krankenwagen” kopā ar Latvijas ārstu komandu piedāvā mentālās veselības muzikālo programmu “Paliec vesels!”, ko varēs vērot tiešsaistē svētdien, 21. martā, pulksten 18.00.

Alternatīvā grupa ar teicamu humora izjūtu “DJ Krankenwagen” 2014. gadā izdeva savu debijas albumu “Albums”, un pēdējos 5 gadus bija pieklususi, tagad atgriežas, lai kopā ar spēcīgu Latvijas ārstu komandu demonstrētu, kā palikt veselam, sekojot mentālās veselības muzikālajai programmai “Paliec vesels!”.

“Sekojot jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem, veicot eksperimentus laboratorijā uz savas un citu ādas neskaitāmas stundas, esam izstrādājuši sešu soļu mentālās veselības profilakses pasākuma programmu. Tā aicina uz konkrētām darbībām:

izrunā, prasi palīdzību, izgulies, uzelpo, sublimē un neizdedz!

Viss, kas skatītājiem jāizdara, jāpieslēdzas video straumei, lai caur stāstiem, piemēriem un mentāli mērķtiecīgu “DJ Krankenwagen” muzicēšanu, ar ekspertu palīdzību saņemtu šo programmu,” saka grupas dalībnieki.

Kā radās ideja?  ““DJ Krankenwagen” spēlē vairāki dakteri, un viņiem ir labas attiecības ar Latvijas medicīnas sistēmas darbiniekiem. Speciālistus izdevās pārliecināt ar iepriekš sagatavotu, praktisku un atsvaidzinošu projekta konceptu. Izvēlēties dakterus mums palīdzēja ne tikai viņu prestižs savās jomās, bet arī piemērotība katrai dziesmai, jo katrs no viņiem piedāvās īsu, praktiski noderīgu medicīnisku stāstu, kas palīdzēs ikdienā rūpēties par kādu garīgās veselības aspektu. "Paliec vesels!" koncertā katrs stāsts konceptuāli sagatavos klausītāju kādai no “DJ Krankenwagen” kompozīcijām,”  atbildēja mūziķi, jautāti par sadarbības veidošanu ar ārstiem. Grupas mūziķi savu trauksmi sublimējot dažādās radošās darbībās.

“Paliec vesels!” programmā – BKUS Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs, sertificēts psihiatrs, bērnu psihiatrs, “Latvijas lepnuma” laureāts Ņikita Bezborodovs; Minhenes Universitātes Medicīnas fakultātes absolvents, Dortmundas klīnikas internās medicīnas ārsts Linards Levits; sertificēts psihiatrs, bērnu psihiatrijas rezidents Konstantīns Pavlovs; PSKUS infektoloģe Aija Vilde; neiroloģijas rezidents, Latvijas Jauno ārstu apvienības valdes loceklis Jānis Vētra un “Zelta mikrofona” laureāts, mūzikas skanējuma dakteris Ģirts Laumanis (Lomiks).

Koncerts tiešsaistē skatāms “DJ Krankenwagen” “Facebook” lapā 21. martā pulksten 18.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti