Kultūras ziņas

Hamlets un Ziedoņa pasakas baleta valodā

Kultūras ziņas

Mūsdienīgi atraktīvs Šekspīra "Hamlets"

"Dagamba" ar Čaikovski tricinās "Arēnu Rīga"

Grupa «Dagamba» tricinās «Arēnu Rīga» ar Čaikovska mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar klasiskās mūzikas granda, baletu “Gulbju ezers” un “Riekstkodis” idejiskā tēva Pētera Čaikovska virtuālo dalību, līdz šim vērienīgāko un viskuplāk apmeklētāko koncertu grupas vēsturē, klasiskās mūzikas huligāni “Dagamba” piektdien sola noraut jumtu “Arēnai Rīga”. 

Iepriekšējos albumos mūziķi roka nokrāsas piešķīruši un “sadarbojušies” ar Mocartu, Bēthovenu, Hendeli, Vivaldi, savukārt nesen klajā laistajā albumā. Koncertprogrammmā huligāni dauzās un mijiedarbojas ar Pētera Čaikovska radītajām mūzikas skaņām. Koncertprogramma jau atskaņota arī komponista dzimtenē, arī uz šo koncertu gaidāmi viesi no tuvākām un tālākām zemēm. 

Kā pastāstīja grupas mūziķis Valters Pūce, šis koncerts tiek uzskatīts par līdz šim vērienīgāko tieši cilvēku skaita un vietas izmēra ziņā. 

“Mums nāk klāt jau ekrāni, kā agrāk nav bijis, jaudīgas gaismas, jaudīga skaņa, skandas būs tādas pašas kā “Metallica” šobrīd. Jā, pirmoreiz Baltijā,” uzsvēra Pūce. 

Grupas mūziķi arī atklāja, ka uz koncertu brauks fani no Krievijas, Vācijas, Anglijas un pat Ukrainas. Koncerta pamatā ir mūsdienīgs skatījums uz Čaikovski, kāds komponists varētu būt mūsdienās ar ekrānu, jaudas un skaņas palīdzību. 

“Ja viņš dzīvotu šodien, kāds, iespējams, būtu viņa autorkoncerts, bet šajā gadījumā arī mūsu autorkoncerts, jo ļoti daudz arī būs “Dagambas” oriģinālmūzikas, tā būs kā divu mākslinieku sadarbība,” norādīja Pūce. 

Grupas dalībnieki arī uzsvēra, ka ar šo programmu jau paviesojušies Čaikovska dzimtenē Krievijā. Tur esot veicies visai labi, un pēc tam “Dagamba” plāno doties tūrē Ukrainā, Turcijā, Baltijas valstīs un varbūt arī Holandē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti