Grupa «Credo» svin 40 gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Četrdesmit gadi ar mūziku, ar skatītāju sirdīs palikušām dziesmām un joprojām plašu cienītāju loku. Tāds ir bijis leģendārās Liepājas grupas “Credo” radošais mūžs. Nupat ar diviem koncertiem nosvinēta jubileja, kurā tikās gan esošie, gan bijušie “Credo” mūziķi, kā arī maestro Raimonds Pauls un agrāko konkurentu - grupas “Līvi” mūziķis Ainars Virga.

40 gadu laikā "Credo" ir spēlējuši vairāk nekā 30 mūziķu un katrs grupā ir ienesis savas idejas. Vairums grupas dalībnieku par veiksmīgāko laika periodu dēvē 1980. gadus un sadarbību ar maestro Raimondu Paulu.

"Viņš bija diezgan bargs kritiķis. Uzklausījām, ko viņš teica un, pateicoties tam, esam tur, kur tagad esam," norāda grupas ”Credo” solists Guntis Veits.

"Credo" pavisam atšķīrās no tā, kā savā laikā dziedāja Nora [Bumbiere] vai Viktors [Lapčenoks]. "Credo" ienesa pavisam citu skanējumu. Te jau arī ir viņu vērtība, kas bija viņiem raksturīga," teic maestro Raimonds Pauls.

Jubilejas koncertā izskanēja ne vien jautri un visiem zināmi hīti, bet arī nopietnās dziesmas, kuru laikā pieminēja mirušos grupas dalībniekus. Koncertu lielākā daļa dalībnieku un klausītāju raksturoja kā pārcelšanos laikā, jo atcerējās jaunības dienas.

Grupas “Credo” bijušais mūziķis Jānis Šteinbergs atzīst, ka mūziķi jaunāki nekļūst, bet dziesmas palikušas tās pašas.

"Aranžējumi varbūt ir nedaudz savādāki, bet centāmies tādus pašus taisīt," skaidro Šteinbergs. 

Vairums aptaujāto grupas dalībnieku skaitli 40 neuztver kā kaut ko ļoti īpašu, vien kā atskaites punktu par paveikto un labprāt vienotos kopīgā koncertā arī tupmākās jubilejās.

Jau vēstīts, ka grupas jubilejas koncertturneja noslēgsies Vidzemes koncertzālē "Cēsis" 24.oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti