Grupa «Bez PVN» ar dziesmu «Loopi» aizsāk ceļu uz trešo albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Grupa „Bez PVN” piedāvā noklausīties jaunāko grupas veikumu – dziesmu „Loopi”, kas iezīmē aizsākto darbu pie nu jau trešā „Bez PVN” albuma.

Pērn izdevuši otro albumu „Reits”, par kuru saņēmuši nomināciju Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā „Zelta mikrofons” poproka albumu kategorijā un latgaliešu kultūras gada balvu „Boņuks” par labāko sniegumu 2013.gadā, nosvinējuši desmit gadu jubileju un snieguši jubilejai veltītos koncertus, grupa „Bez PVN” šogad aizsākusi darbu pie trešā albuma un piedāvā noklausīties dziesmu „Loopi”.

„Loopi” ir gan stāsts par katra cilvēka dzīves ikdienas cilpām, izaicinājumiem un paradoksiem, taču reizē tā ir valodas spēle, jo angliskais „loopi” latgaliski saprotams kā „lūpi” (latv. - lopi).

„Loopi” ir pirmā dziesma no šogad izdot paredzētā nu jau trešā grupas albuma. Pirmais albums-blīvplate „Pyrms vuorda” iznāca 2006.gada nogalē, bet otrais albums „Reits” 2013.gadā tika izdots magnētiskās lentes un digitālā formātā. Līdz ar katru albumu mainījies arī grupas skanējums – no izteikta roka un roka ar tautiskās mūzikas iezīmēm, līdz plašākam instrumentu pielietojumam, spēlēšanās ar balsīm un folk nokrāsām, taču izteiksmes valoda – latgaliešu – gan palikusi nemainīga.

Dziesmas „Loopi” mūzikas un vārdu autors ir Kristaps Rasims, kā viesmūziķi ierakstā piedalījušies Artūrs Uškāns (stabule, dūdas), Kaspars Stankevičs (trompete, alts), Mārcis Runka (trompete). Dziesma ierakstīta studijā „Reiga”, mix un master – Uģis Vilcāns.

Grupas sastāvā muzicē Kristaps Rasims (elektriskā ģitāra, bandžo, balss), Guntis Rasims (akustiksā ģitāra, balss, trompete, akordeons), Valdis Vucāns (basģitāra, balss), Juris Vucāns (taustiņi, sampleris, ģitāra, balss) un Normans Bārbals (bungas).

Maijs grupai iesācies ar koncertiem Rēzeknē un Rīgā. Grupai vēl paredzētas uzstāšanās arī Lietuvā, Rokiškos 31. maijā, festivālā „Sevenhills"  Rēzeknē 1. jūnijā, festivālā „Muzykys skrytuļs” Līksnā 5. jūlijā, Rēzeknes novada svētkos 19. jūlijā, festivālā „Osvalds” Baltinavā 9. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti