Grupa «Bastards» prezentēs 25 gadus veidoto albumu un tituldziesmas videoklipu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupas "Bastards" izveidotāja Aivara Rakovska dzimšanas dienā, 11. martā,  klubā “9. vilnis” tiks prezentēts 25 gadu garumā veidotais albums "Sirdspuksts aiz sienas", kā arī albuma tituldziesmas "Dvēsele" videoklips, kuru veidojis Ivars Burtnieks.

Grupas vēstures pirmsākumi meklējami jau 1983. gadā. Šobrīd grupā darbojas pavisam jauns sastāvs. 2005. gadā, mainoties grupas sastāvam, kad grupai kā vokāliste pievienojās Aivara Rakovska meita Agnese, nedaudz izmainījās arī grupas muzicēšanas stils, un jaunais projekts tiek nosaukts "Triānas parks". Pirms pāris gadiem Aivara un "Triānas parka" ceļi pašķīrās.

"Katram stārķim pienāk brīdis, kad jākrīt no ligzdas ārā, tā nu es izkritu. Vai arī tie stārķi izkrita no ligzdas," joko Aivars Rakovskis, atgādinot, ka tobrīd tika nolemts atjaunot veco labo grupu “Bastards". Tā ir viena no pirmajām latvju smagā roka komandām, izveidota vairāk nekā pirms 30 gadiem, taču aktīvi viņi nemuzicēja kādus padsmit gadus.

Vienā no sociālajiem tīkliem jau 2012. gada martā Aivars Rakovskis minējis - „tapinu jaunu albumu". "Paralēli jau es visu laiku mājās kaut ko darīju un dziesmas rakstīju – gan pats sev, gan citiem mēģināju palīdzēt. Šis projekts man nāk līdzi jau no bērnības, no 5. klases, kad aizgāju uz Jaunatnes teātri un noskatījos lugu "Bastards": nekā nesapratu, bija kaut kas tumšs, sirreāls un noslēpumains. Es nodomāju – ja man kādreiz būs grupa, tad tā sauksies "Bastards"," stāsta mūziķis.

Albums tapis pamazām, ļoti ilgā laika posmā - 25 gadu garumā. Teksta, mūzikas un vārdu autors ir Aivars Rakovskis, pats arī producējis un aranžējis  grupas "Bastards"  disku.  Pašlaik grupas dalībnieki ir sasparojušies un ar jaunu iedvesmu un mērķtiecību gatavojas albuma prezentācijai, drīzumā plašākai sabiedrībai būs pieejama arī grupas jaunā oficiālā mājaslapa bastards.lv.

"Sirdspuksts aiz sienas" veidots klasiskā 1980./90. gadu rokmūzikas stilā, ko vokālists Renārs Mastiņš dēvē par "veco labo latviešu roku".

Kā viesi "Bastards" albuma prezentācijā piedalīsies "Triānas parks" un "Ron Into the Stars & Jānis Uplejs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti