Grupa «Baložu pilni pagalmi» prezentē desmito studijas albumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 31. maijā, plkst. 21 klubā „Nabaklab” notiks grupas „Baložu pilni pagalmi” jaunā, pēc skaita nu jau desmitā studijas albuma prezentācijas pasākums. Albuma „Stacija mums” izdevējs ir "Naba Music".

Grupas skanējums jaunajā albumā ir krietni atšķiras no tā, kādu ierasts dzirdēt līdz šim. Ieskatam grupa piedāvā noklausīties dziesmu "Dāvids".
 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Tas ir tieši tik savādāks, lai kļūtu mums visiem kā patīkams pārsteigums un bezgala saistošs piedzīvojums,” stāsta grupas virzītājspēks Māris Šverns.

 “Manuprāt jaunais albums ir kas nebijis "baložu" vēsturē. Tas ir piesātināts ar dažādiem muzikāliem virzieniem, kuros ir eksperimentēts ar skaņu, ritmiem un dziesmu uzbūvi kā tādu. Noteikti kopējā noskaņa ir kļuvusi vēl raupjāka, bet vienlaikus saglabājot sava veida švernisko trauslumu. Eksperimenti ar basa solo partijām, daudzslāņaina vokālā līnija un citas vēl nepieredzētas lietas vijas cauri visam albumam, kalpojot par izaicinājumu pašai grupai. Kā teiktu Rainis, pastāvēs kas mainīsies,” pārvērtības skaidro grupas basģitārists Klāvs Lauls.

Albumā apkopotas deviņas jaunas dziesmas.Dziesmu nosaukumiem izraudzīti to cilvēku vārdi, kuriem bijusi nozīmīga vieta grupas “Baložu pilni pagalmi” daiļradē un attīstībā.

“Nosaukt visus nav iespējams, tādēļ izvēle pilnīgi nejauši krita uz šiem deviņiem,” atklāj Šverns.

Albums "Stacija mums" pamatā ierakstīts Zabadakā (Kuldīga) un "Gassound studio" Rīgā no 2013.gada jūnijam līdz šī gada aprīlim. Ierakstā piedalījās grupas pamatsastāvs - Māris Šverns (balss, ģitāra, taustiņi, perkusijas), Klāvs Lauls (bass, balss, taustiņi) un Uldis Gedra (bungas), kā arī pieaicinātā grupas “Stūrī Zēvele” vokāliste Kate Skrinda.

Publicitates attēls

Sestdienas koncertā būs dzirdamas gan jaunās, gan arī par klasiku kļuvušās grupas “Baložu pilni pagalmi” dziesmas.

Šogad grupai aprit 20 gadi kopš tās izveides. Kā zināms, pavisam nesen iznācis arī Šverna dziesmu kaverversiju izlase „Brāļi un māsas”. Ar šī albuma prezentācijas koncertu tika atklāta Kalnciema kvartala koncertsezona.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti