Kultūras ziņas

Modes skate būvlaukumā

Kultūras ziņas

KM prioritātes - pedagogu atalgojums un simtgade

Grupas "Aurora" divi koncerti

Grupa «Aurora» uzstāsies Kalnciema kvartālā un Ģertrūdes ielas teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Grupai "Aurora" šovasar plānoti tikai divi koncerti, turklāt abi jūnija sākumā. 2.jūnijā "Aurora" uzstāsies Kalnciema kvartālā, bet 4.jūnijā Ģertrūdes ielas teātrī.

Jau vēstīts, ka grupa "Aurora" pēc 22 gadu klusēšanas atkal kāpa uz skatuves 2014.gada novembrī, kā īpašie viesi uzstājoties grupas “Jumprava” jubilejas koncertā. Pēc pieciem rudens koncertiem ansamblis tika pagodināts ar balvām "Labākais gada koncerts" un portāla "Alternative.lv" balvu - "Gada atgriešanās".

2015.gada vasarā "Aurora" nospēlēja nopietnu koncerttūri, kopumā 11 koncertus, visos nozīmīgākajos festivālos un lielākajos klubos, bet pēc tam nolēma izdot albumu - CD un vinila plates formātā.

"Šis ieraksts, mūsuprāt, būtu paliekošs kultūrvēsturisks Latvijas alternatīvās mūzikas mantojums," norāda grupas pārstāvji. "Pašlaik studijā "SKAN" norisinās darbs pie albuma materiāla sakārtošanas un "vokalizēšanas". Albumā būs dzirdami jau klasiskie grāvēji, gan arī daļēji jauns un svaigs materiāls. Plānotais albuma iznākšanas laiks - 2016. gada rudens."

Grupa "Aurora" dibināta 1987.gadā. Grupa savā pamatsastāvā, ar nelielām izmaiņām, ir piedalījusies daudzos nozīmīgos pasākumos - "Roks par neatkarību", "Bildes", "Roks pret pirātismu", raidījuma "Dzirkstele" noslēguma koncertos utt., kā arī alternatīvās mūzikas festivālā "Next Sto"p Dānijā.

Grupas "Aurora" 2016. gada sastāvā ir Ritvars Dižkačs (vokāls), Jānis Dubavs (ģitāra), Renārs Lazda  (ģitāra), Rūdolfs Kokins (bass), Andris Leišavnieks-Štālmanis (bungas).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti